Om man åker till Kapstaden med omnejd ska man definitivt välja bort alla stora och ocharmiga hotellkomplex och i stället satsa på att bo på små personliga guesthouses.

Området fullständigt svämmar över av charmiga, unikt inredda små personliga ställen med värdar och värdpar som gärna gör det där lilla extra för att din vistelse ska bli något utöver det vanliga. All hjälp och alla tips vi fick av våra guesthouse-värdar under resan var ovärderliga för oss.

Här kommer tips på tre osedvanligt charmiga guesthouses som vi starkt rekommenderar i Kapstaden, vindistrikten och på Kaphalvön.

Residence William French i Simons Town

guesthouses i Kapstaden Residence William French

Ett sånt här ställe tror man ju knappt finns. Ännu mindre att man själv ska hitta det och faktiskt ha råd att bo där.

Någon kilometer söder om Simons Town centrum, precis bortanför den berömda pingvin-stranden Boulders Beach, ligger denna villa högt uppe på en höjd. Endast 4 rum och en känsla av att vara Williams privata gäster inhysta i ett underbart rum direkt vid infinitypoolen med utsikt över havet.

guesthouses i Kapstaden Residence William French guesthouses i Kapstaden Residence William French

guesthouses i Kapstaden Residence William French

Vår värd, ursprungligen från Frankrike och hans till åren komna hund spankulerar avslappnat omkring i villan och på pooldäcket med ett glas vin i handen (nej, inte hunden!) och spelar opera dagarna i ändå. En hushållerska sköter det praktiska, bakar färskt bröd till frukost och finns till hands för gästerna.

Inga restauranger finns på gångavstånd, men det avhjälper vi genom att köpa med oss lite plockmat och resans bästa flaska vin. Som vi sedan avnjuter på terrassen, samtidigt som solen går ner.

guesthouses i Kapstaden Residence William French
Seriös yoga eller bara lite för mycket vin?

Kan det bli bättre? Jo faktiskt, för soluppgångarna här är verkligen inte att leka med. Vi vaknar precis lagom till en smått magnifik upplevelse och ett morgondopp.

guesthouses i Kapstaden Residence William French

guesthouses i Kapstaden Residence William French

Här kan du boka residence William French.

An African Villa Kapstanden

guesthouses i Kapstaden An african villa

I det lugna och rofyllda området Tamboerskloof i centrala Kapstaden ligger denna lilla pärla till guesthouse. Ganska anonym på utsidan, inga av våra chaufförer hittar stället på första försöket, utan vi får guida rätt. Men fullständigt charmerande på insidan, både inredningsmässigt och på grund av ägarparet och deras 4 (!) hundar som gör allt för att vår vistelse ska bli så trevlig som möjligt. 

Härifrån är det nära till restauranggatan Long Street och även till Waterfront är det faktiskt möjligt att promenera även om det tar sin lilla tid.

guesthouses i Kapstaden An african villa guesthouses i Kapstaden An african villa

Här kan du boka An African Villa.

Maison Chablis

guesthouses i Kapstaden

Charmen i detta boende ligger inte så mycket i inredningen, som drar lite mer åt Laura Ashley och guldspeglar än vad vi kanske är vana vid i Sverige, utan i den otroligt trevlige och hjälpsamme ägaren (och förstås hans till åren komna och lite för tjocka hund). 

Utan att blinka hjälper han oss att sy ihop hela vår vinprovnings-dag med alla de rätta vingårdarna. Han ringer och beställer lunch längs vägen och för säkerhets skull även middag. Sedan bokar han också en ridtur på stranden åt oss i andra änden av Kap-provinsen för nästkommande dag.

Här kan du boka Maison Chablis.

guesthouses i Kapstaden

Läs alla våra inlägg om Kapstaden här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler reseberättelser och resetips.

 

2 Comments

  1. Wow, vilka toppenställen ni verkar ha hittat! Det ser fantastiskt läckert ut.

    Kram Lena

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *