Vi tyckte att det var svårt innan vår resa att bestämma sig för i vilken del av Kapstaden man skulle boka boende. Det kändes långt i från självklart vad som var rätt läge.
Väl på plats kunde vi dessutom konstatera att Kapstaden inte direkt är en gå-vänlig stad, utan man var för det mesta tvungen att ta taxi (eller Uber) när man skulle någonstans.

Efter vår resa, här är våra bästa tips till var i Kapstaden det är bäst att bo.

Waterfront

Var ska man bo i Kapstaden?
Waterfront

Waterfront är en förhållandevis ny stadsdel nere vi vattnet i Table Bay. Detta är det (enda?) område i Kapstaden där man kan känns sig trygg att flanera omkring efter mörkrets inbrott. Här finns massor av trevliga restauranger och en riktigt mysig stämning. Här hade vi definitivt kunnat tänka oss att bo. Enda problemet var att vi hade svårt att hitta något boende här till vettigt pris när vi bokade.
Det är också stora hotell som gäller här, eller lägenheter. Inga små charmiga guesthoses så långt ögat når.

Hotell i Waterfront hittar du här.

CapeTown City Center och Long street

City var det område som vår guesthouse-värd kryssade över med ett stort rött kryss på vår karta.
-Promenera inte här ”off city hours!” förmanade han strängt.
Inget vi skulle rekommendera alltså även om det fanns gott om hotell.

Längs Long Street, som är Kapstadens restaurang- och bargata, är det mycket folk i rörelse även på kvällen, så här går man säkert, men störande ljud från barerna verkar också vanligt.

Var ska man bo i Kapstaden?
Typiskt hus på Long Street

Tamboerskloof

Här bodde vi. Ett lugnt och fridfullt område. Nära åt alla håll utan att ligga riktigt nära något utom de färgglada husen i Bo Kaap. När vi kollade in kartan innan avresa tänkte vi att det var så nära Longstreet att man nog säkert kunde promenera hem på kvällen någorlunda säkert, men nej det var tydligen taxi som gällde ändå. Dock bara 20 kr med Uber.

Här ligger flera mysiga guesthouses och vi tyckte att det var en fördel att positionera sig lite i mitten av alla sevärdheter. Waterfront är mer off ändå.

Vi känner oss nöjda med vårt val. Delvis pga att vårt guesthouse var så trevligt.

Fler hotell i Tamboerskloof hittar du här.

Var ska man bo i Kapstaden?
Tamboerskloof

Oranjezicht

Detta område var vi aldrig till, men här klättrar husen på sluttningen av Tafelberget och det verkar finnas gott om små personliga boenden med utsikt över Kapstaden. Lite längre bort med säkert mysigt.

Hotell i Oranjezicht hittar du här.

Camps Bay och de andra stränderna längs västkusten

Var ska man bo i Kapstaden?
Camps Bay från ovan.

Om man känner för strandläge kan Camps Bay definitivt vara ett alternativ. Fortfarande hyfsat nära stan ändå, gott om villor med utsikt och fullständigt magiska solnedgångar.

Hotell i Camps Bay hittar du här.

Mycket att välja bland alltså, och flera av lägena riktigt trevliga. Vad man till slut väljer är nog mycket upp till en själv och exakt vad man prioriterar.

Läs här om 3 underbart charmiga guesthouses i Kapstaden med omnejd.

Var ska man bo i Kapstaden?
Bo-Kaap

Läs alla våra inlägg om Kapstaden här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler reseberättelse och resetips.

 

2 Comments

  1. Marina

    Något att lägga på minnet inför en framtida resa alltså. När vi nu lämnar Asien så är ju planen att försöka upptäcka lite andra delar av vår värld, har ju varit lite dålig på det hitintills så nu får det bli ändring på den fronten!

    • gunilla yourstone

      Ja Afrika har blivit lite av en favorit för oss. Fast inte helt billigt, tyvärr…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *