När man ska resa till Maldiverna står man i valet mellan att besöka en resortö eller en ö med lokalbefolkning. På de lokala öarna kan man hitta boende till ett helt okej pris, medan en resortö oundvikligen blir en rätt så dyr historia där även enklare rum utan havsutsikt kostar flera tusen kronor per natt.

Vi överväger själva att dela upp vår vistelse mellan båda alternativen, men i och med att vi är tre personer på resan denna gång, och vi inte hittar någon resort med rum för tre i det område vi tänkt oss till, känns det orimligt dyrt. Men samtidigt, när man ändå är på Maldiverna, hade det ju varit trevligt att få prova på resort-livet lite också.

Då dyker mellanmjölks-alternativet upp. Det perfekta å-ena-sidan-å-andra-sidan-valet för tvehågsna Maldivernabesökare med seriös fear-of-missing-out.

Man kan även besöka resorterna över dagen. Så klart slår vi till och bokar in oss på detta. Eftersom vi bor mindre än 15 minuters båtresa från den resort vi bokat några dagar före jul 2018, men tyvärr var tvungna att avboka då i och med Christofers stroke, kändes valet av resort givet. Klart vi skulle besöka Gangehi Island Resort & Spa.



Vår dag på Gangehi Island Resort & Spa

Vi trodde nog kanske innan att om vi väl betalade in oss på en ö, så skulle vi få vara där så länge vi ville, men nej så funkar det inte. På Gangehi Resort får vi vara mellan klockan tolv och kvart i sex. Vårt hotell på Bodufolhudhoo arrangerar transporten.

Eskorterade av våra ständiga utflyktskillar

Vi tas emot på resortön och checkas in enligt kostens alla regler. 100 USD per person kostar kalaset. Inklusive lunch. Vi har inte tänkt på att ta med våra pass, och får därmed ägna en stund åt att gå igenom mejlboxar och molntjänster i jakten på foton av dessa. Får varsin stilig handduk med emblem och sen är det äntligen hopp och lek mot lunchbuffén. God mat med focaccia och grillad tonfisk som givna höjdpunkter. Efterrättsbuffé på det. Vi har placerats vid ett bord mitt i lokalen och vill flytta fram positionerna. Vi tar oss friheter och smyger ut till baren, belägen över vattnet med våra frukttallrikar. Fastän det egentligen är jätteförbjudet. Mutar kyparen genom att beställa 2 glas vin. Så där, nu sitter vi med havsutsikt och det börjar helt klart arta sig. Vi trivs!

Vi vet inte hur det ser ut på andra resort-öar, men just denna innehåller inte mycket yta att röra sig på. Ett gäng watervillas på ena sidan. Strandvillor med privat strandremsa åt andra hållet. Skuggbelagda trätrallar som gångar mellan reception, villor och restaurang. Ingen möjlighet att promenera runt ön. Det som man tänker är huvudaktiviteten på en sån här ö? Och inte många ställen att komma ner till stranden för den som har gardenvilla och inte villa med egen havstomt.

Däremot. Mellan restaurangen och vattenvillorna sticker en lång härlig sandbanks-tunga ut. Här vill vi bada. Vi lastar av packningen på en solstol och tar bara med oss den vattentäta kameran ut. Möter en häger som äger stället. På Maldiverna finns det alltid en häger som är den som egentligen äger stället. Badar evighetslänge i det grunda vattnet runt sandbanken. Revhajarna av lämplig badkarsstorlek cirkulerar runt oss i vattnet.


Jag snorklar en sväng. Ser en rocka och de vanliga fiskarna. Men orkar inte runt hela ön.

Vi byter om och sätter oss en stund till i skuggan med en kall dryck. Hittar ett spa, en stängd butik med strandkläder. Och ett bibliotek! Förr än man anar är klockan hemfärd igen. Solen står lågt över watervillorna. Ett par yogar tillsammans med en instruktör på träbroarna över vattnet. Jag skulle vilja våga stå på huvudet här ute!



Så kommer vår hämtning igen, vi kliver på och vinkar adjö till lyxlivet vi bara hann ana så smått.


Var det värt pengarna?

Hm. 1000 kronor per person liksom? Nej, egentligen inte ju. Men ändå. När man ändå är här. Att få prova på.

Hade vi gillat att bo här? Eller blivit uttråkade? Alltså vi hade absolut stått ut här några dagar. Havet är ju alltid i fokus på Maldiverna var man är är. Men kanske lite jobbigt det där att man liksom inte kan gå någonstans? Efter några dagar. När man snorklat färdigt.


Bra att veta om dagbesök på lyxresorterna

Boka genom ditt hotell. Jag försökte boka hemifrån direkt hos resorten. Men de hänvisade till att jag skulle boka genom mitt hotell. Det är väl på grund av att dessa ändå måste ordna transporten. Senast dagen innan måste besöket bokas.

Vad får man för priset? På olika resorter ingår olika saker. Olika många timmar på plats och lunch eller inte lunch osv.

Glöm inte passet. Det behövs för att bli incheckad över dagen.

Boka Gangehi Island Resort & Spa här.


Läs allt om vår resa till Maldiverna här.

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Tags

6 Comments

 1. Anneli S

  Intressant att läsa! Jag har alltid funderat på om Maldiverna kan vara något för mig eller om jag skulle bli uttråkad. Å ena sidan hade det varit trevligt att ta med barnen som inte alls är lika äventyrliga som jag men å andra sidan så skulle man kunna få en hel del annat för en semester på Maldiverna. Inlägget gav mig verkligen svar på något jag undrat kring de här exklusiva hotellen.

  • Gunilla Yourstone

   Anledningen till att åka till just Maldiverna är det som finns under vattenytan tycker jag. Ovan vattenyta är det vackert (och lyxig om man åker till en resort) men blir snart lite tråkigt.

 2. guld tvålpump

  väldigt bra skrivet 🙂

 3. guld diskmedelspump

  Önskar jag vore på Maldiverna nu. Bästa stället!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *