Vi befinner oss just nu i Vistorp i Västergötland hos min syster för att fira jul. Vi firar tillsammans med mina barn, min pappa, och min systers familj. Plus, nytt för i år, två av våra barns respektive.

Tre förkylningar på 1 månad

Den senaste månaden har inneburit en viss uppförsbacke hälsomässigt för mig. Tre riktiga praktförkylningar inom loppet av bara en månad. Den senaste pågår fortfarande för fullt, med hostattacker tills jag får kräkreflexer. Fast i en sån sen fas av förkylningen att jag inte smittar längre.

Men att ta sig iväg på resan ner hit var ändå ett måste, eftersom vi dels skulle köra min nyopererade pappa ner hit från Gävle och dels för att min dotter Alva och hennes pojkvän ju hade tågbiljetter hit ner och inte upp till Umeå över jul. Hade ju blivit lite knasigt om jag ställt in och min dotter firat jul med min syster istället för mig.

Att lämna pappa ensam i Gävle över jul var ju inte heller något alternativ. Så reste gjorde vi.

Resan ner

Resan började torsdag kväll med tåg från Umeå till Gävle. För min del med en halstablett i munnen varje sekund av resan. Jag ville för allt i världen inte börja hosta på tåget. Med kräkljud och allt.

Fredag körde vi pappas bil från Gävle hit till Vistorp utanför Falköping. SMHI och alla nyhetsmedia hade skrämt upp oss rejält innan. Vi räknade med snö som piskade över vindrutan, stormbyar och drevad snö hela vägen. Packade matsäck och filtar om vi skulle bli stående någonstans.

Men stormen Pia valde andra vägar än just våra. Vi körde Gävle-Fagersta-Örebro-Mariestad-Falköping och fick uppehåll i stort sett hela vägen. Inga problem alls med väglaget och inte några mängder trafik heller just. En stor lättnad alltså.

Jul i Vistorp

I går har vi alla hjälpts åt att baka och laga mat inför julen, klätt granen pysslat på. Idag blir det traditionellt julfirande med allt vad det innebär.

Och med detta vill vi passa på att önska alla våra läsare en riktigt God Jul!

Vem har stulit jultomten? Jo det gjorde ju vi!

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *