Då är vi hemma igen efter vår roadtrip till Dalarna. Det har varit en generationsresa med både min pappa och min 21-åriga son med i bilen.

Vi har först bott tre nätter i Orsa och upptäckt Siljansbygden, sedan ytterligare tre nätter i Idre Fjäll med fokus på vandringar och naturupplevelser.

Min pappa är född och uppväxt i södra Dalarna och även jag har tillbringat mycket tid i landskapet. Dock mest i de södra delarna, runt Siljan har vi varit mer sällan och i högst upp i Dalarna-fjällen faktiskt inte alls tidigare.

Så det har blivit både återupptäckande av gammal skåpmat och nya upplevelser.

I Orsa hyrde vi en stuga som direkt rasslade upp på topp-10-listan någonsin över hyrda stugor på grund av sin fantastiska altan och utsikt över Orsasjön.

I Idre fjäll… ja vad ska vi säga. Vi var väl inte riktigt lika imponerade av varken vår hyrda stuga eller området som sådant där om vi säger så.
Men naturen är ju vad den är förstås, oavsett massturism och alltför stora anläggningar helt utan charm.

Fint väder har vi förstås haft, men kanske inte riktigt lika tokvarmt som i vissa andra delar av Sverige. Det har funkat för oss att vara aktiva om dagarna. När vi kom ner mot Gävle igen kände vi hur luften liksom gick ur oss av värmen där.

Men faktiskt har vi lyckats beta av en riktigt tvättäkta störtskur också, när vi som allra minst ville ha den. Inlägg kommer.

Nu ska vi formera om styrkorna fortast möjligt här i radhuset i Umeå och sedan förflytta oss ut till stugan.

För första gången på länge ser vi faktiskt fram emot några helt händelselösa och underbart skitslöa dagar. Måndag om en vecka är det dags för andra vaccin-sprutan för mig och så får vi se om vi hittar på några spontana äventyr här i närområdet.

Helgen i månadsskiftet juli/augusti åker vi iväg igen. Mot okänd ort på överraskningsresa. En packningslista har utlovats åt mig senast en vecka innan, så på lördag vet jag mer. Och förstås, när jag vet, så vet ni också!

Tags

2 Comments

  1. Vad hände med ”På spåret” ledtrådarna??? Gick luften ur gubben? Han ser lite tagen ut på bilden.

    • Gunilla Yourstone

      ”Gubben” har haft en stroke i hjärnstammen. Han orkar inte alltid med det han skulle vilja.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *