I helgen kom jag hem från pressresan till Kappadokien. Eller hem och hem. Jag kom tillbaka till Sverige, landade rakt in i ett Stockholmsbesök, med allt vad det innebär. Men mer om det vid ett senare tillfälle.

En 5 dagars resa, 4 nätter.  Men när, ni vet, det känns som man varit borta i veckor. Månader! Så många upplevelser på så lite tid.

Som jag skrev innan var väderapparna som en thrill-ride mer eller mindre. En start på resan med 18 grader och sol i Istanbul första eftermiddagen. Sedan ett sluttande plan in mot minusgrader och snö i Kappadokien. Kunde det verkligen stämma, undrade man ju innan. Men packade klokt nog efter prognoserna.

För ja, nog stämde det alltid. Snö på vintern är inget ovanligt i Kappadokien. Området ligger högt och har ett typiskt inlandsklimat, men varma somrar och kalla vintrar. Men sista veckan i mars har aldrig innehållit snö förut. Inte i mannaminne.

Både mandelträden och aprikosträden som stod i blom i skirt rosa och vitt, frös förstås och skörden är därmed hotad och brist kommer att uppstå.

Men för oss blev det inte så tokigt ändå. Alls faktiskt. Förutom att Monk Valley, som är en grymt häftig plats, frös inne lite med isande vindar och snöblandat regn.

Monk Valley

Dagen därpå när vi vaknade hade vi ett ”magic winterwonderland” av bästa sort. Gnistrande snö över hela Kappadokien och sol från blå himmel. Fantastiskt. Hur många får möjlighet att se Kappadokien så?

Ja ni ser ju själva. Vilken förmån att få möta ett snöigt Kappadokien.

Så vad har vi gjort då? Alla dessa veckor, förlåt jag menar förstås dagar.

Massor, massor av god mat förstås, men det förstår ju ni också. Vi har ju ändå varit i Turkiet. Aldrig har jag väl tagit så många matbilder på en resa någonsin förut. Så klart blir det ett mat- och restauranginlägg.

En mycket trevlig vinprovning, med viner från Kappadokien och övriga Turkiet. Massor av vacker Kappadokien-natur, en ridtur i dessa omgivningar.

Men också ett besök i en underjordisk stad och håll i er nu, ett par timmars prao-verksamhet i fotomodellernas underbara värld. Mer om allt detta kommer förstås inom kort på en blogg nära er.

Nu ska  vi först ut i Stockholmsvimlet och leta rätt på Merkurius.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

8 Comments

 1. Häftigt!
  Ska bli spännande att läsa mer om resan.

 2. Ser fantastiskt ut med snön! Ni hade nog tur ändå! 😊

  • Gunilla Yourstone

   Ja det slutade faktiskt med att vi alla var överens om att vi haft lite tur som fått komma just mitt i snöstormen! 😅

 3. Förstår att det måste vara en häftig plats och att det sedan är med snö. Fina bilder men tråkigt att blommorna fryser. Ser fram emot fortsättningen.

  • Gunilla Yourstone

   Ja förstås sån otur för odlarna. Lider med dem. 😢
   Fortsättning kommer under påskhelgen. 👍

 4. Så otroligt makalöst häftigt ställe 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *