Ja idag blir det verkligen högt och lågt här på bloggen. De stora och de små känslorna och upplevelserna blandade med varandra.

Krig i Ukraina

För oss som för flertalet andra i alla fall i Europa, har ju de senaste dygnen fullständigt dominerats av det oerhörda faktum att Ryssland har startat ett krig mot Ukraina. Precis som när pandemin slog till för ganska precis 2 år sedan, sitter man dygnet runt nästan och uppdaterar sig via olika nyhetskanaler. Ledsen, vilsen, upprörd och helt ur stånd att liksom ta in och förstå. ”Kan det verkligen vara sant, det som händer nu?”

Men jo, det kan det ju och är. Putin har visat sig vara en lika galen diktator som så många andra före honom.

Vad händer med världen nu? Med Europa? Och med små länder som bara vill leva i fred och frihet?

Ukrainas vackra huvudstad

Rally VM

Parallellt med detta pågår ett Rally-VM i Umeå med omnejd. Saxat från Rally Swedens hemsida:

”Rally Sweden är en av tretton deltävlingar i WRC, världsmästerskapen i rally, och det enda utpräglade vinterrallyt. Det är Sveriges största årligen återkommande evenemang med 200 000 besökare under fyra dagar och 100 miljoner tv-tittare runt hela världen! Tävlingen har körts sedan 1950 och varit vinterrally sedan 1965”

Denna tävling har tidigare hållits i Värmland, men flyttar nu från och med i år, på grund av snöbrist, till Umeå.

Vi är inte alls intresserade av motorsport, men har passat på att hyra ut vårt radhus under detta evenemang. 2 flugor i en smäll liksom, vi tjänar en extra hacka (som förstås oavkortat går till resor!) och vi hjälper till att inkvartera den enorma invasionen av människor som kommer till till Umeå under detta evenemang. Det är 4 personer som jobbar för Svenska bilsportförbundet som har bokat in sig i vårt radhus onsdag till söndag denna vecka.

Vi själva har därför tillfälligt flyttat ut till stugan i Järnäsklubb.

Vår kompis från i somras hänger kvar.

Underbar vårvinter i Järnäs klubb

Vi har verkligen lyckats pricka in rätt vecka att flytta hit ut. Den underbara nordnorrländska 5:e årstiden ”vårvintern” har nu startat och vi har haft fantastiskt väder med strålande sol och takdropp.

Jag jobbar ju som vanligt och har riggat en arbetsplats vid matbordet (med helt okej utsikt) men det har också funnit tid att ta promenader i solen. Jag har även skottat en del av vår stora nybyggda altan, där vi har suttit och ätit lunch och njutit i solen.

Riggad arbetsplats.
Dags att njuta!

 

2 Comments

  1. Vårvintern är definitivt en av årets bästa perioder! Ser riktigt gött ut att sitta där ute. 🙂

    • Gunilla Yourstone

      Vi är ju inga vinter-kramare egentligen, men försöker ändå njuta av det göttiga som denna årstid för med sig. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *