Inlägget innehåller annonslänkar

Nu när hösten och mörkret kryper på är väl den perfekta tidpunkten för böcker? Just idag får ni också 11% på alla böcker på Bokus med koden: SINGLESDAY21

Här kommer 7 höstboktips från mig.

Samlade verk av Lydia Sandgren

Om du inte har läst denna Augustprisvinnare förut, så är det definitivt dags nu. En riktig tegelsten som är både enormt rolig och en berörande livshistoria samtidigt. Det var länge sedan en bok fångade mig som denna.

Köp boken här.

Herrarna satte oss hit av Labba

Ytterligare en Augustprisvinnare som det är dags att ge sig på om man inte har hunnit under året. En vacker och sorglig bok om tvångsförflyttningarna av samer runt förra sekelskiftet.

Köp boken här.

Rotvälta av Tove Alsterdal

Om man gillar deckare är detta en smakfull variant som utspelar sig i Ådalen i Ångermanland.

Köp boken här.

Polcirkeln av Liza Marklund

Jag gillade Liza Marklund på 90-talet när hon skrev krönikor i Metro med feministisk touch. Var väl inte det största fanet av Annika Bengtsson-deckarna som följde och gjorde Liza berömd. Men denna bok, Lizas första på många år, är riktigt bra. Genre? Tja ska väl vara en deckare antar ja, men behållningen blir mycket de tidstypiska detaljerna från 80-talet.

Köp boken här.

Söndagsvägen av Peter Englund

Peter Englund ger sig på mer nutida historia och skriver om ett märkligt mord i en Stockholmsförort på 60-talet.

Köp boken här.

Tyrannens tid : om Sverige under Karl XII av Magnus Västerbro

Växte du också upp med lärare som inpräntade i dig som fakta att Karl XII var en hjälte? Äntligen kommer Magnus Västerbro och ändrar på allt detta i en helt annan typ av bok om den kände svenske kungen.

Köp boken här.

Vandra på La Gomera av Anita och Birger Løvland

Och så förstås, så måste du ju köpa en vandringsbok för La Gomera. Sen är det bara att köra igång med planeringen för din vandringsresa till La Gomera. För visst ska du göra en sån?

Köp boken här.

Tags

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *