Om vi människor, eller i alla fall vi svenskar, ska sammanfatta det positiva som Corona-panemin trots allt fört med sig, så hamnar vi så gott som alltid i dessa 3.

  • Lugnare tempo i livet
  • Tid för reflektion
  • Mindre tryck på klimat och miljö

Corona-pandemin har fått oss att reflektera över många saker i livet. Vårt förhållande till bloggen och själva drivkraften bakom att skriva den, vår stressade livsstil (fast okej för Christofer kom den reflektionen redan efter stroken, men jag då) och vårt resande.

Vi har redan konstaterat att vi inte kommer att återgå till samma resande som innan, när det här är över. Vi kommer att använda tillfället till ställa om till ett mer hållbart resande. Mer tåg och färre resor som i stället pågår under en längre tidsperiod. Och ännu mer fokus än tidigare på att fokusera på de där resorna som vi verkligen, verkligen drömmer om.

Första landet vi besöker

Vilket land det blir beror ju lite på när på året det först känns okej att åka. Men det är främst tre länder som jag tittar på resor till just nu och det är Spanien, Tyskland och Storbritannien. Så dessa borde ligga bra till när det äntligen börjar bli dags att trycka på boka-knappen.

Jag drömmer om att vandra på La Gomera, om Nordirland och om Romantische Strasse. Bland annat.

Spanien
Storbritannien
Tyskland, Schloß Lichtenstein. Foto: Gerhard Kassner

Första nya landet vi besöker

Längtan efter att se och uppleva nytt är stark. Men som första resor post Corona ligger nog de gamla invanda, säkra Västeuropeiska länderna bra till ändå. Vilket land blir det då första gången vi vågar bryta ny mark och ta oss till ett land som ni ännu inte besökt?

Ja det vet man ju inte förstås, men Luxemburg ligger bra till tänker jag. Det var på förslagslistan redan inför 2020, ligger i Västeuropa, ligger på vägen och nära flera andra resmål som vi har på listan. Så det blir vårt bästa förslag.

Slott i Luxemburg

Första resan utanför Europa

När kan det tänkas att man vågar sig utanför Europa för första gången? Nästa vinter kanske, absolut inte förr, tänker vi. Och då tänker ni att vi kommer att dra till med något säkert och mainstream som USA eller möjligen Thailand? Men nej, jag tror faktiskt att det kan bli Panama, för det är det land som jag just nu roar mig med att totalt googla upp.

Panama-kanalen

Landet vi längtar tillbaka till mest

Det land som inte lämnar mig, som fortsätter att ta plats i min hjärna, skriva sina egna itineraries och locka och dra är Sydkorea. Vi besökte Seoul 5 dagar förra hösten. Det var alldeles för lite. Nu vill jag tillbaka och upptäcka hela landet och gärna vandra mer.

Läs mer: Palatsen i Seoul – Hanbok´s, vaktavlösning och en skog av selfies

Det ouppnåeliga landet – som det kommer att dröja innan vi besöker

Indien har alltid funnits i mina drömmar. Dels Rajasthan i norra Indien, med alla sina palats (och en kamelmarknad!) och dels Kerala i södra Indien, som ju till och med varit bokat.

Men det känns så långt bort att det blir verklighet. Indien är ett av de länder där Corona-fallen ökar mest just nu och innan de fått ordning på sjukvård, vaccinationer etc har det nog gått ganska många år, tänker jag? Och redan innan pandemin, så känns Indien som ett riskfyllt land att besöka pga nivå på sjukvård.

Indien – långt borta

Landet som DU borde besöka

Om du också tänker som vi, att nu är det prioriteringar som gäller och bara det man verkligen, verkligen drömmer om. Då föreslår vi faktiskt att du lägger Schweiz högst upp på din lista. För mer besöktsvärt, drömland får man leta efter.

Kleine Scheidegg

Läs också: Tåg och vandring i sjuk vacker kombo: Jungfraujoch – Top of Europe

Missa inga inlägg. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

2 Comments

  1. Har haft ett liknande inlägg liggande i bakhuvudet ett tag och nu blev jag inspirerad av ditt inlägg så ska nog försöka skriva mitt ikväll. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *