Ett nytt år har plötsligt anlänt. Lika oförhappandes som varje år.

Just där, just då när det nya årets allra första solstrålar bryter horisonten. Då är allt fortfarande möjligt. Och 2022 känner ännu inga begränsningar.

Hur har det gått med mössen och den krockade bilen?

Vi känner att vi måste rapportera hur det gått med mössen i stugan och den krockade bilen på vår parkeringsplats hemma. Vi lämnade ju minst sagt några cliff-hangers före jul.

Bilen först, när väl ägaren rapporterade in bilen som stulen på måndagen gick det undan. En polispatrull anlände mer eller mindre direkt och ställde frågor till Christofer som var hemma och någon timme senare var bilen borta.

Till mössen i stugan har vi köpt två stycken Musskrämmare, på inrådan av er läsare. Alltså elektriska manicker som avger något högfrekvent ljud som vi människor inte hör, men som mössen inte står ut med. Dessa installerade vi i stugan på nyårsdagen.

Vårt kök i stugan är gammalt och slitet. Vi kan dessutom konstatera att det brister i isoleringen under golvet just här. Köket blir enormt golvkallt på vintern. Sammantaget med musproblematiken har vi i helgen kommit fram till att det måste bli ett nytt kök i stugan under 2022. Då passar vi alltså även på att täta alla tänkbara mushål.

Efterverkningar av julhelgen

Vår jul har vi redan berättat om. Men förstås kunde vi inte träffas 10 personer ostraffat över jul. I mellandagarna har vi alla inblandade varit förkylda. Inte covid utan en helt vanlig hederlig, gammaldags förkylning. Men det får det väl nästan vara värt för att äntligen kunna träffas?

Enligt mina egna empiriska undersökningar i bekantskapskretsen verkar halva mänskligheten ha blivit förkylda precis före jul och fått ställa in allt julfirande. Eller så precis efter som en följdverkning. Allas våra immunförsvar måste verkligen vara skräp nu efter 2 års isolering?

Inte en mus såg vi i stugan, men väl denna gamla bekanting från i somras. Den känslan, när man känner sig iakttagen, tittar upp och stirrar rakt in i ögonen på en ekorre…

70% på alla böcker – vad köpte jag?

I söndags gjorde vi något ovanligt och exotiskt. Gick på stan. Alltså inte stressade in på en affär för ett snabbt tillslag för att köpa någon sak som vi absolut behövde. Utan långsamt flanerande i butiker utan ett bestämt syfte. Har vi inte gjort sedan innan pandemin någon gång.

En av två Akademibokhandlar i Umeå centrum skulle stänga visade det sig och hade 70% på allt. I stort sett all inbunden skönlitteratur var slut visade det sig (eller flyttad till den andra butiken?) men jag kunde inte motstå att slå till på några reseböcker. Dessa 4 fick jag för 220 kr.

Amsterdam är ju redan bokat i april, kan det bli så att vi måste åka till Cornwall och Sicilien nu också, bara för det här?

Vi har varit med hund

Vi har varit med hund hela nyårshelgen. Det är Christofers dotters hund Ozzy som bott hos oss några dagar.

Ozzy har inte fattat detta med utomhus än. Han kan inte vara ute på gården i stugan själv, utan om man släpper (läs kastar) ut honom sitter han precis utanför dörren och skäller tills man släpper in honom igen. Utan att ens kissa först. Att jämföra med vår egen f.d. hund Trulle som alltid genomförde egna morgonpromenader hela Laxskärsviken runt varje morgon. Patrullerade av området i syfte att upptäcka och eliminera fiskrens och annat ätbart. Samt att allmänt hålla ordning på grannskapet förstås.

Sedan fryser lilla gentlemannen Ozzy i vinterkylan. Går inte ens ut genom ytterdörren om han inte klätts på i täckväst och tofflor. När vi provocerade fram en långpromenad i skogen tappade han förstås tofflorna och en eftersöksinsats för att leta rätt på dessa fick genomföras av ”morfar och mormor”.

Ja men det var väl det. Så länge.

4 Comments

 1. Den översta bilden är fantastisk! Hoppas musskrämmaren funkar bra! God fortsättning på det nya året!!

  • Gunilla Yourstone

   Tack, det är utsikten från vår nybyggda altan. 🙂
   God fortsättning till er också!

 2. Haha, lille Ozzy.
  Ta Sicilien före Cornwall så lugnar prisläget förhoppningsvis ner sig där efter alla galna höjningar när britterna haft staycation efter både Corona och Brexit. Boende för 30 000 i veckan kan man ju vara utan. Rekommenderar Agrigento när turisterna lämnat Tempeldalen på kvällarna.

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, fel år alltså för Cornwall.
   Nåväl vi är jätteglada om vi skulle råka hinna pressa in Sicilien i höst.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *