Det finns ett gäng saker som man stöter på rätt ofta på alla de hotell man bor på över världen. Och som man kanske kan reta sig lite på? Om man är på det humöret.

Man kan tänka att så här skulle ju jag inte ha det. Och så här skulle jag definitivt ha det i stället. Om nu jag hade ett hotell.

Eluttag vid sängborden

På mitt hotell skulle jag installera el- och usb-uttag ovanför sängborden. Flera stycken på varje sida och lättillgängligt och synligt. Ingen gäst hos mig skulle någonsin behöva kräla på golvet bakom skrivbordet och dra ut kontakten till minibar-kylskåpet för att kunna ladda sina enheter.

Nyckelkortet

Nyckelkort är ju praktiskt. Det skulle jag definitivt ha. Att koppla dessa till strömbrytare innanför dörren är ännu mer praktiskt och sparar el och pengar för hotellägaren. Det vill säga mig då i detta fall. Men jag skulle faktiskt frikoppla de där uttagen vid sängbordet från denna installation. Så att mina gäster kan ladda tex sin iPad eller dator medan de är själva är ute på äventyr på dagen.

Wi-fi

Förstås skulle jag ha ett skitbra wi-fi på mitt hotell. Det skulle funka i alla delar av hotellet och aldrig koppla ifrån sig självt förrän gästerna lämnade hotellet. Lösenordet skulle finnas i tryck på någon väl synlig plats på hotellrummet. Ingen gäst skulle någonsin behöva springa ner i receptionen igen bara för att fråga om lösenordet. Jag skulle förstås, förstås, inte slå av wi-fi´t på natten.

Och självklart är det gratis. Det är väl inget charterhotell jag driver heller?

Ingen skrällande tv

Under inga omständigheter skulle jag rigga det så att tv:n stod på och skrällde när mina gäster första gången kom in i rummet. Det skulle självklart aldrig stå ”välkommen <gästens namn> på mina tv. Kanske skulle jag inte ens ha tv på hotellrummet när jag tänker efter.

Vattenrefill i receptionen

Nere i receptionen skulle det finnas en refill-station för vattenflaskor. Ingen av mina gäster skulle behöva köpa flaskvatten.

Plats för 2 resväskor

I alla dubbelrum skulle det finnas plats för att två personer ska kunna ha sina resväskor öppna i en ryggvänlig höjd samtidigt.

Comfort Arlanda har fixat sjukt praktiska avställningsytor vid fönstren. Kan användas till vad man vill egentligen. Tex öppna resväskor.

Inget skrivbord?

Ovanstående känns ju viktigare än det där skrivbordet som ingen någonsin använder. När är det tänkt att man ska sitta där? När man sköter sin korrespondens? Med bläckpenna?
Då skulle jag hellre vara utan skrivbord på mitt hotell. Om det krävdes för de där två resväskorna.

El Poeta de Ronda
Fast det här hotellrumssskrivbordet var ju rätt kul?

Mörkläggningsgardiner

Det här brukar ju hotellen vara duktiga på, även om det finns undantag. Men på mitt hotell skulle det verkligen vara kolsvart när man dragit för gardinerna. Riktigt effektiv mörkläggning.

Öppen garderob

Jag skulle ha en upphängningslösning för kläder som var öppen på något sätt, i alla fall visuellt. Så att alla gäster vågade hänga upp kläder utan att vara rädda för att sedan glömma kvar dem av misstag.

Extrafilt

På mitt hotell skulle alla rum alltid vara utrustade med en extrafilt eller ett extratäcke. Ifall någon frusen person checkar in.

Krokar i badrummet

I badrummet skulle det självklart finas krokar att hänga handdukarna på. De små handdukarna skulle gå att hänga bredvid tvättstället och i en lagom ryggvänlig höjd. De stora duschhanddukarna skulle gå att hänga så till att de faktiskt gick att nå från duschen.

Duscha utan att blöta ner

Duschen skulle vara konstruerad och placerad så at det gick att duscha utan att blöta ner hela badrummet på kuppen.

Ingen jättedusch i taket

I min dusch skulle det inte finnas en sånt gigantiskt takmunstycke som alltid överraskar gästerna med att, när de minst anar det, plötsligt börja spruta eller droppa iskallt vatten.

Mina gäster skulle själva ha full kontroll över vattenflödena genom ett löstagbart munstycke.

Nej! Vilken styggelse!

Hudkräm och balsam

I alla badrum skulle det finnas hudkräm och hårbalsam. Inte bara schampo och duschkräm som män i allmänhet nöjer sig med. På mitt hotell skulle nämligen kvinnors behov vara lika viktiga som mäns.

Avställningsyta

På mitt hotell skulle det finnas en stor, praktisk avställningsyta för necessär och toalettartiklar i anslutning till tvättstället. Jag skulle aldrig drömma om att tvinga mina gäster att ha necessären på badrumsgolvet.

Precis så! Comfort Hotel Arlanda

Lysknappen till badrummet

Lysknappen till badrummet skulle vara inne i badrummet. Inte utanför.

Inget fönster mellan rum och badrum

Nej, mitt hotell skulle inte ha några ”roliga” och kreativa planlösningar melllan badrum och sovrum. Inga spjuveraktiga fönster emellan. Inga djärva öppna planlösningar utan dörrar eller täckande väggar. Ingen ranglig skjutdörr i glas som skramlar och låter en massa när man ska smyga upp på toa på natten. No nothing.

Nej!

Nyttig frukost

Jag skulle göra det möjligt för mina gäster att äta en nyttig, god frukost. Det skulle finnas grovt bröd och frukt och grönsaker i mängd. Härliga sallader, juice från riktiga frukter, inte äckliga, kemiska koncentrat från en iPad.

Föredömlig frukost på Down Town Camper i Stockholm

Engelskt te

Över min döda kropp att det någonsin skulle fattas riktigt brittiskt svart te på min frukost. Earl grey och English breakfast for president. Till the day I die.

Inga extrakostnader

Och det här behöver jag väl inte ens nämna. Men på mitt hotell, när man väl hade betalat sitt rum, då skulle det ju inte tillkomma en massa fåniga extraavgifter. Det är ju självklart.

Välkomna att checka in!

Läs också: Knasigaste extraavgifterna på hotell – vår värstinglista

Läs också: Vad vi tycker att varje hotellrum bör innehålla – vår önskelista

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Tags

20 Comments

 1. Suzanne Eriksson

  Jag skulle checka in direkt på ditt hotell! Låter helt perfekt. Håller med om precis allt utom möjligen teet, som jag inte direkt bryr mig om eftersom jag är en kaffedrickare..🤗

  • Gunilla Yourstone

   Det är sedan jag slutade med kaffet som te`et blivit så viktigt. 😁

 2. Låter som ett hotell i min smak! Men lite nyfiken var du placerar det😁

 3. Ja ”öppen garderob med upphängningslösnng” hade varit toppen för min kära vän Mia.
  När vi var på Seyschellerna bodde vi första nätterna på Mahe och skulle sedan vidare till Praslin och La digue. För att resorna skulle bli enklare så bestämde vi att bara ta en lätt rygga med oss till de öarna. Resväskorna skulle vi packa med allt annat och transportera dem till vårt sista hotell på Mahe innan hemresan. Sagt och gjort. Kvällen innan vi skulle ge oss iväg till Praslin så lämnade vi resväskorna så vi endast hade ryggorna att tänka på nästa dag.
  Nästa morgon gick jag en sista runda i lgh och kollade så vi inte hade glömt något. Gissa vad jag hittade i Mias stängda garderob?? Jo hennes reskläder där det mesta var tjocka kläder eftersom vi åkte från Sverige i februari-mars.
  Det hela slutade med att Mia fick resa runt med vinterkläderna i en grön plastpåse.
  Detta har i efterhand blivit ett minne som vi skrattar högt åt..
  Här hade vi behövt en sådan garderob som du föreslår. Så när du öppnar ditt hotell så lovar jag att jag ska skicka dit Mia.

  • Fast nästan ingen britt dricker Earl grey och det där ”English breakfast” är nog också ett skandinaviskt påfund. Det är PG Tips, Yorkshire Tea och annat ”riktigt” starkt svart te som gäller i vardagen. Möjligen lite Assam till afternoon tea. 😀
   Annars låter ditt hotell perfekt även om jag inte heller använder balsam. Mörkläggningsgardiner är ett måste och jag ogillar hotell utan el vid sängen.

   • Gunilla Yourstone

    FAst ändå finns dessa sorter över hela värden? Men det får heta vad det vill. Det är koffeinet i det svarta teet som jag är ute efter. 😊👍

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, stackars Mia!
   Jag har varit nära att glömma kvar ett helt gäng gånger. Hittat kläderna vid sista checken innan man lämnar hotellet. Vilket gör att man mer och mer undviker att hänga upp.

 4. Oj ”också” ska det ju inte stå. Earl grey ÄR ju ändå en engelsk blandning.

 5. Låter som ett perfekt hotell förutsatt att badhanddukarna är STORA och av yppersta kvalitet. Och inte dessa små fjuttiga, tunna som finns på många svenska hotell. Förstås golvvärme i badrummet och handdukstork. Dessutom bör det finnas flera olika sorters kuddar att välja mellan. Utan att behöva fylla i (styggelsen) önskemål ”kuddmeny” i förväg.

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, vi fixar förstås. 😅
   Kuddmeny? Den var ny. Har jag aldrig råkat ut för.

 6. Som researrangör har jag hundratals hotellnätter i bagaget. Håller med dig på varenda punkt, skulle kunnat skriva listan själv. När jag kartlägger hotell ser jag direkt vilka som går bort enligt typ punkterna på listan. 🌸

  • Gunilla Yourstone

   Härligt att du har samma. JA många hotell som inte håller måttet här! 🙂

 7. Marianne

  Och ett skohorn, då blir allt perfekt!

 8. Jessica Eriksson

  Så bra lista! Du skulle kunna jobba som kvalitetskontrollant på hotell 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Hehe, det vore kanske ett roligt jobb. Att åka jorden runt och testa hotell! 🙂

 9. Kul lista!

  Häromveckan fick jag frågan om jag ville ha rum med badkar eller dusch. Frågade efter ”regndusch” men de visste inte riktigt vad jag menade. Fick rum med just en takdusch och helt tvärtom er gillar jag ju det där strilande vattnet från ett stort munstycke. 🙂

  Skrivbord är bra grejer men bara om de är praktiska. Pärmar, fjärrkontroller, telefoner och annan skit tar ju så mycket plats att man nästan inte får plats med datorn. Eller stolar som man sjunker ner så djupt i att man ändå inte kan jobba. Jag använder skrivborden, allra helst på tjänsteresor så jag kan kvällsjobba/blogga.

  Wifi ska vara betaltjänst – förutom om man kan visa att man kör VPN-tjänst (då blir det gratis) och när jag ändå är inne på säkerhet så hade jag helt dumpat USB-uttag på rummet. De tillför ju inget och som regel har ju folk ändå med sig väggpluppar.

  Bodde på ett otroligt praktiskt hotell i Warszawa för några veckor sedan. Ska ta och blogga om det.

  • Gunilla Yourstone

   Om jag jobbar på hotellet, vanliga jobbet eller bloggen, sitter jag vanligen i sängen. 🙂
   USB-uttaget är väl mer om man någon gång glömt själva ”klumpen”. Vilket hänt mig en gång. Eller i och för sig om det är andra eluttag och man glömt adapter.

 10. Pingback: En bit England i Skandinavien | bara brittiskt

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *