Det har blivit några hotellrum vid det här laget. Och egentligen är vi ju inte så kräsmagade. En säng, ett tak och så ett badrum. Då var det många gånger bra så, tack så mycket. Men om vi ska unna oss att vara lite medelålders bekväma och krävande. Som vi ärligt talat kan bli när vi reser inom Sverige. Och har vissa förväntningar och krav.
Då tycker vi att de här sakerna är lite viktiga.

Kudden

På frågan om vad som är det viktigaste med ett hotellrum svarar många en bekväm säng. Fast, ärligt talat, hur ofta har man fått en obekväm säng? Inte vi i alla fall. Vi har somnat gott i allt som erbjudits oss i den vägen. Utan att tänka närmare på saken.

Men ibland är faktiskt kudden ganska obekväm. För hård, för hög. Eller i undantagsfall, men ännu värre, för mjuk och sladdrig.

Härligt många kuddar att välja bland på Arctic Tree House i Rovaniemi

Sängbord av tillräcklig storlek

Ett hotellrum utan avställningsyta vid sängen är vansinnigt irriterande. Där vill man ju ha alla de pryttlar som man inte klarar sig utan. Telefon, cerat. Ställa ifrån sig datorn och iPaden när man bloggat färdigt för kvällen. Kanske ett vattenflaska eller ett vattenglas osv.

Eluttag, gärna vid sängens huvudände

Tänk att man fortfarande stöter på hotellrum där man måste ligga dubbevikt inålad bakom skrivbordet och rycka ut diverse andra uttag för att komma åt att ladda sin mobil. Och sin padda och dator och kamera. Nej ett redigt, väl synligt eluttag på varje sida om sänggaveln vill vi ha. Så att alla våra devices kan ligga där snällt och ladda på natten. USB-hub medför vi själva, tackar som frågar.

Exakt rätt placering av eluttaget på Downtown Camper

Plats att öppna resväskan

Vi uppskattar verkligen om det finns en plats någonstans, förutom golvet, att placera den öppna resväskan. Finns det sedan två platser för detta ändamål, dvs varsin, ja då är vi i sjunde himlen.

Plats att ställa necessären i badrummet

En liten, liten avställningsyta i badrummet där necessären får plats är allt vi begär. Så att den slipper stå på golvet. Sen det där ryggskottet i Mexiko, ni vet.

Gott om plats för necessär i badrummet i Slovenien

Hudkräm

Duschtvål tillhandahåller nästan alla hotell. Men hudlotion då undrar vi, eller rättare sagt jag? En nog så viktigt artikel i min bok.

Downtown Camper MED hudkräm!

Extratäcke eller filt

Det första jag gör på hotellrummet i Sverige (eller andra kalla länder)? Nej det är inte att slänga mig på sängen, inte att slå på teven och inte heller att gå fram till fönstret och titta ut. Det är i stället att försäkra mig om att det finns ett extratäcke eller i alla fall en filt någonstans i rummet. Om så inte är fallet ringer jag omedelbart ner till receptionen och beställer upp ett. Jag har helt enkelt frusit mig igenom en natt för mycket på hotell här i landet.

Varmt och skönt trots utsikten

Håller du med om våra krav? Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

Tags

14 Comments

 1. ..joo men precis så ungefär. Jag måste också ha badkar… och icke de där fastmonterade storbehållarna med shampo, duschcreme…har aldrig någonsin sett sådana som nås när man ligger i badet.. åsså ska duschen vara löstagbar..och badkaret ha avställningskant..och helst något mer dämpad belysning.

  Det perfekta hotellrummet har jag hittat på Mercure Stare Miasto Krakow.. såå genomtänkt..

  ..börjar med rumsnumret..stora tydliga siffror..perfekt badrum, med småförpackningar, infälld makeupspegel i badrumsspegeln.. stor fin temugg..utsikten mot innergården, där det fanns en stor färgglad målning ..

  Har ofta med en förlängsladd så man kan ladda telefon lr dator från sängen även om uttag saknas där..

  Sen vill man ju helst ha en vattenkokare..och roliga te-sorter som frukt, mint inte Earl Grey o English Breakfast..

  Brukar alltid be om rum nära hissen..

  • Gunilla Yourstone

   Ja, löstagbar dusch! I USA bla verkar de inte ha uppfunnit detta. Vansinnigt irriterande! 🙂

 2. Jag lägger till kylskåp.
  Praktiskt om man har egen dryck och kanske vill man äta på rummet och förvara maten i kylen.
  Vattenkokare gillas också.
  Konstigt nog har den enklast hotellen i Thailand alltid kyl och vattenkokare men inte så i Sverige.
  Det där med kontakterna är obegripligt att de är så svårnådda ibland!?
  Har också ett Mercure hotell som favorit gällande rummet.
  Mercure Siam , Bangkok.

  • Gunilla Yourstone

   Åh vi pratade faktiskt precis om det, att första gången vi någonsin använt vattenkokaren och gjort te på rummet, var nu i Finland. 🙂

 3. Glömde strykjärn och strykbräda.
  Det finns dock oftast i Sverige.
  Har ett fint resestrykjärn men det väger ju lite.

 4. Överens, särskilt om löstagbar duschslang. Vill lägga till lampor! Inte spotlight i taket, men läslampor vid sängarna (ofta finns det bara på ena sidan) och bordslampa – inte mysbelysning – på skrivbordet. Klädhängarkrokar – annars tar jackorna upp all plats i klädskåpet.
  Tack för intrrssant blogg! 🌐

  • Gunilla Yourstone

   Sänglampor är bra, håller med. Och klädhängarna ja. Ganska ofta som det fattas där.

 5. Balsam och tandkräm i badrummet. Krokar. Eluttag vid sängen. Kylskåp/minibar. Löstagbar duschmunstycke. Men främst balsam faktiskt. Sen så är jag nöjd.

 6. Har aldrig tänkt på vad ett hotellrum borde innehålla, intressant…

  • Gunilla Yourstone

   Vi funderade lite sist vi var nere i Stockholm och bodde på hotell. Och detta inlägg blev resultatet. 🙂

 7. Gunvor

  Hej, håller helt med om din lista men vill gärna tillägga – krokar! Frånvaron av krokar i badrummen är monumental, har aldrig varit på ett hotell som har tillräckligt, oftast inga alls! Jag vill helst hänga handdukar, necessär, nattkläder – inte behöva lägga allt på golvet…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *