Nedräkningsapp – varför har jag inte tänkt på det förut?

Alltid när jag cyklar iväg på morgonen, med väskan och matlådan i cykelkorgen och Trulle på vänstersidan i kopplet. Hukandes i snålblåsten, kämpandes i djupsnö, med vantar och mössa i juni, eller ja under de förutsättningar som just för morgonen råder, så brukar jag tänka:

– Fyra veckor kvar!
– Tre-och-en-halv vecka kvar!
– Tre veckor!

Det är min nedräkning inför resa och den genomförs alltid där och då, på cykeln i uppförsbacke och på morgonen.

Väldigt bakåtsträvande och mycket analogt, inser jag nu, sedan jag läst bloggen New York – My Bite of the Big Apple´s inlägg om nedräkningsappar. En stycke nedräkningsapp (Countdown!!) är nu installerad och tickar på inför den förestående Dubai-resan.

Övernattning på vägen

Oftast när man söker flygbiljetter söker man ju kortast möjlig restid. Givet pris då förstås. Att sitta 7 timmar i Frankfurt, Abu Dhabi eller Peking på vägen känns inte aktuellt för vår del i alla fall.

Men. Jag säger men. Det finns ett undantag som man faktiskt bör beakta. Ibland kan man hitta en biljett till bra pris där man tillbringar natten (> 8 timmar) på en flygplats någonstans i världen. Om man då kan boka ett hotellrum till rimligt pris i direkt anslutning till flygplatsen är detta alternativ långt ifrån tokigt.

Vi har gjort detta två gånger. Dels hem ifrån Burma, sov vi en natt i Doha. Dels nu på väg till Kuba sov vi en natt i Amsterdam. En lång resa blir betydligt mindre jobbig på det sättet. Ett bra sätt att spara på krafterna.
Så härligt t.ex. att stiga på Stockholmsplanet i Doha utsövd och nyduschad, i stället för glåmig, sunkig och skäggstubbig som de flesta av medresenärerna.

Christofer hävdar dessutom numera att han kan pricka av Holland efter den där Schiphol-natten, men nja säger väl jag (som redan varit på bröllop i Holland för många år sedan och fått landet avprickat då).

Så det får väl bli veckans resetips, tror jag, att överväga övernattning på vägen. I skön hotellsäng och inte på flygplatsgolv då förstås.

Hotellfrukosten på Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol var riktigt bra!

Lonely Planet goes Magasin

Jag prenumererar ju redan på Vagabond och läser inga andra resetidningar. Förklara då varför det ändå händer att jag stryker runt tidningsställen på den lokala Coop-butiken då och då.

Sist gav detta beteende dock frukt. För där i hyllan glänste ett sprillans, glassigt magasin från Lonely Planet, ni vet guideboksförlaget som gjort ädel konst av att inte publicera en enda bild i sina böcker!

Jag köpte genast förstås och kunde redan samma kväll fördjupa mig i tågresa genom Vietnam, Havanna (och vi ju just varit till) samt St Petersburg.

St Petersburg har jag läst in mig på en hel del på sista tiden, men Lonely Planet lyckas ändå presentera några nyheter för mig, bl.a. en restaurang vars affärsidé är att det ska kännas som i det gamla Sovjet, dvs med dålig service, otrevlig personal, osv. Genialt grepp, det måste vi prova när vi (så småningom) kommer till stan!

Summa summarum, trevlig läsning och jag hoppas att det så småningom kommer nya nummer till min lokala Coop-butik.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook, Instagram och Bloglovin för mer reseinspiration i dina flöden!

 

10 Comments

 1. Min kille tycker om nedräkningsappar, men själv ser jag inget behov av det. Det är så mycket jag behöva räkna ner till i så fall, nu närmast momsdeklarationen jag måste göra som egenföretagare. 6 dagar kvar. Typ… Att bo kort tid på flygplatshotell funkar också dåligt för mig. Får liksom inte sova om jag vet att jag måste vakna om 4 timmar. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Näe är det bra 4 timmar så är det inte så lönt. Men om det är en hel natt tycker jag att det är ganska skönt.

 2. Tycker också det är kul m nedräkningsappar!!! Kram

 3. Nedräkningsappar är toppen! Jag la faktiskt till det som en nr 26 som tecken på en resnörd när jag skrev ett svarainlägg inspirerat av ert resenördsinlägg. 🙂 På min app står det just nu 17 dagar till just Dubai! ☺️

 4. Vad kul att du blev inspirerad och ”upptäckte” nedräkningsapparna. 🙂 Tack så mycket för länken också.

  Underbart med en förestående resa till Dubai, där har jag ännu inte varit.

  Angående övernattningar på vägen, så har jag inte testat det än då jag sällan reser så långt. Men klart bra tips att överväga. Min första USA-resa gick till Las Vegas och då kunde detta ha varit ett alternativ. (Mellanlandade då i New York med lång väntan.)

  • Gunilla Yourstone

   Dubai blir trevligt! Vi åker med tonåringarna och de ser fram emot det mycket.

 5. PS. Du vet väl att du kan ändra texten i appen så det står ”until Dubai” i stället för ”until my event”? 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Åh, det har jag inte ens tänkt på att det står. Får ändra det! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *