Just nu är vi stationerade ute i Järnäsklubb. Dagarna består av kajakpaddlande, sol, bad och grillat.

Min pappa har varit uppe på besök från Gävle. Och mina barn har också varit här och gjort samma saker som vi.

Så åkte Alva till en kompis sommarstuga i Sundsvall, pappa åkte hem till Gävle och Alexander ville bli inskjutsad till stan. Vi åkte på förmiddagen. Samtidigt som jag kom hem till radhuset i Umeå, landade ett sms i min inkorg. Om jag ville prata hemester i P4 i eftermiddag?

Tja, varför inte, passar ju ovanligt bra i år när vi själva ska ha hemester i Norrbotten också.

Klockan 4 befann jag min alltså, för tredje gången i år, uppe på Mariehem i SR-huset.  Vi pratade om vad som är bra med att semestra i Sverige och vad som gör Sverige världsunikt. Samt hur man överlever en familjesemester i bil utan familjebråk och även det här med den norrländska dialekten. Reportern, som för övrigt tränat taekwondo ihop med Christofer visade det sig, gillade verkligen vår Survival guide” till den norrländska dialekten, som vi publicerade häromdagen. Så vi pratade en del om favoritord i norrländskan.

Intervjun hittar du här.

Han som fotar mig för inslaget sen, ska tälta i Kirunafjällen, men är rädd för grävlingar. Det kan du nog släppa, säger jag. Jag tror kanske inte ens de finns så här långt norrut?

När jag pratade om tågluff kan du läsa om här och om att besöka Tjernobyl här.

Sedan vände jag tillbaka mot Järnäsklubb igen.

 

2 Comments

  1. Härligt! Vi var uppe på landet (krikeviken) nu i fyra dagar, måndag-torsdag. Vilka fantastiska dagar det blev sedan, 30 grader varje dag och runt 19 i vattnet hade vi 😊 får spana in er guide till Norrlands dialekten också !

    • Gunilla Yourstone

      Vilken tur ni hade med val av dagar. Det har verkligen varit underbara dagar i stugan nu! Och vi som skaffat kajaker och allt. Kan du tänka dig att glida runt i dem på havet på kvällarna när det var helt vindstilla. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *