Idag skulle vi ha åkt iväg på en pressresa. Det blev inställt förstås. Det är de tiderna igen nu.

Den 86:e vågen (eller vilken i ordningen det nu är?)

Fast inte riktigt lika illa som samma tid förra året ändå. Om man ska vara optimistisk. Inte lika många tycks bli allvarligt sjuka nu. Och då var det förbjudet (ja, eller avrått då) att resa, även inom Sverige och inom regionen om man bodde i Västerbotten som vi.

Nu får vi resa vart vi vill. Om vi vågar. Men det känns väl ärligt talat inte skitsmart att resa iväg just precis nu. Vi vet ju av egen erfarenhet att resor renderar i mer social interaktion än att bara sitta hemma. Och att bli Covid-sjuk i annat land känns inte som någon höjdare.

På pluskontot är Christofer har redan fått sin 3:e spruta. Jag har tid för min den 26:e. På dagen 6 månader efter den 2:an. Och att kurvan verkar gå nedåt igen i de länder som gick tidigt in i omikron.

Alla ska vi omikron-vägen vandra?

Annars börjar väl ärligt talat känslan bli att omikron kommer vi alla att få. Den verkar inte gå att undkomma?

Själv har jag anställningsintervjuer denna vecka och nästa och planerar därför att stå upp så länge i alla fall. Sen är det ju snart 3:e sprutan, så lika bra att förbli stående över den också.
Så får man se om man har tid att falla som en omikron-kägla i februari?

Om blogginspiration

Men det är ofrånkomligt att blogginspirationen tryter. För vad ska man skriva om när världen är så långt borta? När man nästa börjar glömma den igen?

Än så länge har vi lite kvar att berätta för er om 2021 års resor. Så vi ska försöka få ihop några inlägg till om La Gomera. Om Färöarna likaså. Samt även faktiskt några oskrivna upplevelser om sommarens resor inom Sverige.

Vi får se hur länge de gamla upplevelserna räcker. Och hur länge inspirationen räcker till.

Vinter

Just nu försöker vi tänka på att vintern här i Umeå i alla fall är vacker. Snötyngda granar, gnistrande snö och en låg sol, som bara precis orkar upp över horisonten. Vi tar långa promenader.

Jag har investerat i en sån där svart dunkappa. En sån som precis alla andra har just i år. Normalt brukar jag försöka undvika att hänga på såna massiva trender. Det som alla andra har. Men denna kappa kan vara det bäst plagg jag någonsin ägt. Så skön att bära en kall lång vinter. Min är av recyclat dun. Från Esprit. Det var ett villkor för att köpa. Hanteringen av dun är för motbjudande annars.

Vi ska nog ta oss igenom den här vintern också, ska ni se.

Skön kappa!

 

 

4 Comments

 1. Vinter? Spöregn idag. Jättekul. 😁 Föredrar det gnistrande landskapet från förra veckan. Trist med pressresan och jag är vansinnigt trött på alla restriktioner, mest eftersom jag inte tror på flera av dem.

  • Gunilla Yourstone

   Jo det svängde ju nu till tö, men vi har inte fått något regn än i alla fall.

 2. Spanien gick nyss ut med att de tänker ändra strategi och inte längre behandla covid som en pandemi utan som en influensa. Känns hoppfullt, och rimligt.

  • Gunilla Yourstone

   Det är ju väldigt intressant. Läste att Norge lättar på restriktionerna också.
   Det verkar ju faktiskt inte som att vaccinerade dör längre?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *