Vi är lite svaga för de här platserna. De som får oss att känna oss som att vi har lämnar planeten jorden och begett oss till månen, mars eller Jupiter eller nåt. Det här är våra foundings so far.

1. Norra Island – Jupiter

Lavalandskapen vid Leirhnjukur och Hverir, strax utanför Reykjahlid på norra Island är det häftigaste vi sett i den vägen. Överallt ryker det och bubblar genom den tunna jordkorpan. Blå äggdoftande svavel puttrar i en fler-tusen-gradig bryggd. Så måste det väl ändå se ut på Jupiter?

Läs alla våra inlägg om Island här.

2. Kappadokien – Doktor Snuggles värld

En gammal vulkan. Bergarter som eroderade och andra som blev kvar. I Kappadokien hittar vi landskap bestående av hattifnattar, svappar, vågor och raviner. Hör knappast hemma på den här planeten va? Det här kan rimligen bara höra hemma i ett avsnitt av Doktor Snuggles. Planeten Kuddus kanske?

Läs mer om Kappadokien här.

3. Dead Vlei – Tatooine

Ingen enda vulkan eller annan geotermisk aktivitet. Bara ett vidunderligt landskap gjort av sand och uttorkade sjöar. Kan vi befinna oss på Tatooine, ökenplaneten där Luke Skywalker växte upp?

Läs om vår resa till Namibia här.

4. Milos – Månen och Mars

På Milos är berget färgsprakande rött, gult och orange. Eller bara böljande och toppigt vitt. Planeten Mars och Månen.


Läs mer om Milos här.

5. Iguazu – Pandaria

I nationalparken vid Iguazufallen befinner man sig på Pandaria. Ni vet planeten där filmen Avatar utspelar sig. ett grönt, ”toppigt” landskap, vattenfall och stora färgglada fjärilar.

Läs om vår resa till Iguassufallen här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook, Instagram och Bloglovin för mer reseinspiration i dina flöden!

 

8 Comments

 1. Vilken fantastisk värld vi lever i! Island har jag varit runt på en del, men jag ser att det finns många fler fantasifulla platser att se och uppleva!

 2. Lisa / livet från den ljusa sidan

  Älskar sådana där landskap!
  Tänker också på wadi rum i Jordanien. Så mäktigt!

 3. Hej o god fortsättning!
  Jag har en fråga. Ni har rest sjukt mkt. Var skulle ni rekommendera att åka om man vill åka i sommar utanför Europa. Vi vill ha äventyr o ett coolt land där det finns mycket o göra o icke regn säsong. Vi har funderat på Namibia, Japan eller USA. Vilka av ställena skulle ni rekommendera o varför? Eller rekommenderar ni något annat. Vi var i februari i Tanzania vilket var coolt! En sak till ser att no har stuga i järnäs. Min sambos föräldrar har stuga på fårskäret. Så vinår där på somrarna o härjar!
  Trevlig helg!
  Sofia

  • Gunilla Yourstone

   Hej Sofia. Japan är inte optimalt på sommaren. Bäst vår och höst.
   Roadtrip i västra USA och nationalparkerna är ej sjukt häftig resa.
   Men alla bäst förstås, även om det är dyrt, är Namibia. 🙂

 4. Så tacksam att dom inte är på en annan planet utan på lagomt avstånd så jag kan besöka dom 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *