Reseåret 2018 närmar sig med stormsteg och därmed är det givetvis dags att avge någon form av fingervisning varthän det barkar för oss under detta år.

Vi är ju inte direkt superhemliga av oss med våra resplaner. Så fort vi bokat något brukar vi ju vara ganska snabba med att basunera ut detta här på bloggen. Man behöver bara ha följt oss aldrig så lite (eller bara sneglat det minsta åt högermarginalen här på bloggen) för att veta på ett ungefär hur det är ställt inför 2018.

Men vi gör väl ett summeringsinlägg också för säkerhets skull och för alla som inte följt oss så länge och så regelbundet och för alla er som, liksom vi, helt enkelt gillar att riktigt gotta ner sig i resplaner (egna och andras).

En resa i månaden, skrev resebloggen resaMedvetet precis om häromsistens. Och lite så har vi också börjat tänka. Det perfekta intervallet och mixen mellan hemmavardag och resa, vore faktiskt att ta sig iväg på en resa i månaden. Speciellt nu så länge som vår familjesituation hindrar oss från längre resor.

En målsättning som dock är svår att realisera fullt ut. Någonstans 8-10 resor per år verkar vara någon form av absolut maximum vad våra liv i övrigt tål.

En annan tydlig målsättning inför 2018 är att göra fler drömresor. Alltså, att realisera fler av de där resorna som legat på våra drömlistor i åratal, men tydligen aldrig blir av. Missförstå oss rätt, vi vill ju förstås göra alla våra resor. Men på senaste tiden har kanske tillgänglighet, pris och sånt fått fälla det slutgiltiga avgörandet. Grekland är lättare än Peru. Lissabon mer lättillgänglig än Borneo och Gardasjön billigare än Patagonien. Typ.

Sen var förvisso vandringen i Albanska Alperna, Kapstaden och Meteora drömmar som vi burit på länge och äntligen fick realisera.

2018 vill vi satsa ännu mer på drömresorna.

Detta är bokat

Januari – Kuba och Mexiko

2018 börjar redan 2017. För idag kliver vi på planet mot Kuba. Via Amsterdam och övernattning på flygplatshotell där.

Dessvärre avgår KLM från terminal 2 på Arlanda. Inte vår favoritterminal. Vi får se om resan går bättre än den till Zanzibar för ett år sedan som också tog avstamp på samma underdimensionerade terminal. (här finns en bra lista på vilken terminal på Arlanda som vilket flygbolag flyger ifrån)

Vi förverkligar en riktig gammal dröm att besöka Havanna och Vinales. Som om det inte var nog toppar vi detta genom att sedan flyga över till Mexiko och besöka ett av världens 7 underverk, nämligen Chichen Itza.

Februari – resefritt?

Om inget oförutsett händer kommer februari att förflyta kliniskt fritt från resande. Som sagt, man kan inte få allt här i världen.

Mars – Dubai

Nej ingen drömresa för oss, men Gunillas son önskar hett och därför åker vi förstås på sportlov till Dubai i år.

April – Prag

En fredag-till-måndag-weekend blir det i slutet av påsklovet. En ny stad och ett nytt land för Christofer. För Gunilla blir det till att återuppväcka gamla minnen från ett Prag 1993 när järnridån och öst-regimerna precis hade fallit.

Maj – Victoriafallen och Krugerparken

Hörde vi drömresa? Detta är ju förstås jordens drömresa för oss! Via världshistoriens billigaste biljett gör vi både Victoriafallen på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe och Krugerparken i Sydafrika på endast en dryg vecka.

Juni – inte bokat än

Det ska helt klart bli en resa i juni. Något kortare inom Europa. Men vi har inte bokat något än.

Juli – Slovenien

Slovenien är ju inte en jätteavancerad resa. Europa och allt. Men känns absolut som en drömresa, så länge som vi har längtat.

Men sen då?

Sedan är det ännu så länge inte bokat något mer. Men vi siktar nog på någon form av fjällresa även i år. Förhoppningen är även att tillbringa nästa jul på ett varm och skönt ställe. Gärna med någon vajande palm eller så. Tobago är i skrivande stund ett hett tips i och med att det går ett så bra-igt plan från Arlanda på tisdagar. (via Frankfurt)

Och dessutom… Vågar vi verkligen nämna något innan minsta beståndsdel är bokad? Jo nu gör vi det bara:

-Bhutan!

Ja  ni läste rätt. Detta är verkligen drömresmålens drömresmål. Och i höst tänkte vi verkligen försöka göra verklighet av den drömmen!

Här kan du läsa om hur 2017 blev resemässigt.

Missa inte att gilla oss på Facebook för att helt säkert få reda på om planerna blev verklighet eller ej under 2018.

 

31 Comments

 1. Låter som en hedervärd start på reseåret 2018. Vilka resor ni har planerade och Bhutan, vilken dröm!!
  Ha det nu riktigt bra på er resa och ser fram emot era bästa missa inte i Havanna innan det är vår tur i slutet på januari.

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi hoppas nu bara att det blir Bhutan. Vi är laddade och beredda att boka. Bara inte livet kommer emellan på något sätt…

 2. Annki i Göteborg

  Hej! Tack för en trevlig blogg som vi gärna läser. Vi gör liknande resor, bokar själva och undviker chartermålen. Vi var på Kuba 2016 och kan tipsa om två restauranger, värda ett besök, i Havanna.
  ”Esto no es un café” ligger på en liten tvärgata framför katedralen i gamla Havanna, där åt vi god mat och personalen var helt underbar (ingen statlig restaurang). Den andra är mer speciell och kräver bordsbokning och taxi för att hitta, men det var det värt. ”La Guarida” ligger några våningar upp i ett hus som ser rivningsfärdigt ut men väl uppe är det som att kliva in i en film. Läs gärna mer om vår rundresa på vår hemsida.

  • Gunilla Yourstone

   Oh tack! Då ska vi se om vi lyckas hitta någon av dessa restauranger.

 3. Wow vilka storslagna planer!!!! Kommer fler Dubai tips på
  Min blogg inom kort! Slovenien är jag oxå sugen på! Storstäder är alltid kul ju!!! Trevlig resa å
  Gott nytt år! Kram

  • Gunilla Yourstone

   Då ska jag hålla utkik efter Dubaitips hos dig. Researchen börjar efter Mexiko. 🙂

 4. emolis

  Vilka härliga resor ni har framför er! Ser framemot att läsa om er kombination Victoriafallen/Kreugerparken, har nämligen vaga planer om en liknande resa när det är dags för min man att fylla jämt och vi pga av barnens skola bara kan vara borta en vecka. Vore perfekt! Bhutan står högt upp på önskelistan här med, håller tummarna för att ni kommer dit. Själv är också första halvan av 2018 reseplanerad och nu drömmer jag om en resa till Jordanien nästa jullov 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Då ska vi rapportera om Afrika resan så snabbt vi bara kan! 🙂 Jordanien är ju ett vansinnigt spännande land som vi hoppas kunna ta oss till snart.

 5. Vilka läckra resor! Inte minst Bhutan då! Hoppas det blir av – jag vill läsa! 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja vi hoppas också. Vi har ju bestämt oss för att åka, men är ödmjuka för att livet kan komma emellan.

 6. Håller med, gillar att få allt uppstaplat, inte minst för att gotta sig i det.
  En resa i månaden som upplägg skulle jag säga bara fungerar om det bygger på motsvarande weekendresor. Så fort någon av resans längder blir en vecka eller mer så blir det himla svårt att få ihop både semesterdagarna, inspirationen och vardagen. Tror att 8-10 egentligen är både max och optimalt även för mig. Kul med Victoriafallen, om ni inte redan läst så har jag skrivit ett inlägg om praktiska tips inför som jag hoppas kan hjälpa er lite.

  • Gunilla Yourstone

   8-10 är inte så tokigt det heller. 🙂
   Har sett att du skrivit om Victoriafallen och får söka mig dit igen när det blir dags att detaljplanera.

 7. Nej någon resa varje månad blir det inte för oss.
  Startar 2018 med 1 månad hemma i Thailand, dock ej förrän i slutet av februari.
  Sedan blir det några mindre avstickare under året.
  Funderar på när vi ska planera in Thailand igen….och hur länge…biljetter måste köpas i god tid.
  Speciellt om vi ska var borta över nästa jul/nyår.
  Terminal 2 kallar vi för ”tråkterminalen”!
  Önskar er en trevlig resa och ett Gott Nytt År.
  Titti

  • Gunilla Yourstone

   Egentligen bättre med färre och längre resor ju på alla sätt.
   Tråkterminalen var ett bra uttryck. 🙂

 8. Tua Stenström

  Lycklig resa! Följer er blogg sen några månader tillbaka och har fått fina tips t ex inför vår Sydafrika-resa i februari. Som nyblivna pensionärer har vi nu möjlighet att åka på udda tider. Vi har ytterligare en resa inbokad, till Baskien i maj, som vi bokade nu när Norwegian åker direkt till Bilbao och har bra nyårsrea. Inför er eventuella juliresa vill jag tipsa om Estlands fina västkust, speciellt städerna Pärnu och Haapsalu. Stränder, jugendhus, bra priser…

  • Gunilla Yourstone

   Åh vad kul att du haft nytta av bloggen och hittat tips till Sydafrika!
   Bilbao låter jätteintressant, skulle gärna åka dit också.

 9. Spännande år for sure! Drömmandet inför resan är ju en stor del av upplevelsen. Själv har jag bara en enda flygbiljett bokad 2018, till London. Kör en mjukstart och får se vad som händer – har en lång önskelista som ligger och väntar…

  Önskar er en fin resa!

  • Gunilla Yourstone

   Att drömma, planera och boka är ljuvliga steg på väg mot Resan. 🙂

 10. Drömmar är bra, att realisera dem är ännu bättre! Ni verkar vara på god väg att göra verklighet av några av mina drömresemål, som Slovenien, Mexiko och Zambia. Ska bli superspännande att höra era tankar från de länderna så småningom!

  Gott nytt resår till er båda!

  • Gunilla Yourstone

   Ja om detta året går i mål som vi tänkt oss, så blir det många check på drömlistan.
   Gott nytt reseår till dig också!

 11. Marina

  Det ser absolut ut som ett reseår att se fram emot!!

 12. Spännande resår!
  Hoppas Cuba levererar. Var där för 4 år sedan och måste säga att Havanna är magiskt.

  Bhutan ligger väldigt högt på min lista också. Gärna i kombo med Nepal. Så ser fram mot att läsa mer om er planering.

  Sen är jag själv väldigt intresserad av flygbiljetter etc, så vill ju gärna höra mer om ’världshistoriens billigaste biljett’ 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja Bhutan blir superspännande. Vi hittar alltid ”världshistoriens billigaste biljett nät vi reser. 😉
   Havanna- ut Cancun kostade bara 6500kr.

  • Gunilla Yourstone

   Nu är jag med på vilken du menade. Till Sydafrika! Den kostade 4500 kr Umeå-Victoriafallen, Johannesburg-Umeå.

 13. Vilka spännande resor ni har planerat, ska bli väldigt kul att följa med via bloggen!

 14. Bloggithailand.se

  Sååå härligt! Vilka planer 🙂 Själv tar jag med mig barnen till Thailand i Januari, sen får vi se.. 🙂

 15. Ser mig själv som resegalen men har bara en liten weekend inplanerad till Sarajevo. Ska bli riktigt spännande! Med det sagt betyder det inte att man inte har mer planer i huvudet 🙂

  Riktigt kul resår ser det ut som för er iaf! Slovenien är vi också sugna på men kommer nog bli ett mellanår efter vårt galna 2017!

  • Gunilla Yourstone

   Det går ju utmärkt att vara spontan och planera längs vägen också! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *