Sommaren närmar sig och det börjar bli hög tid att planera och boka sin semester. Om man inte redan har gjort det för länge sedan och om man gillar att planera och förboka, vill säga.

Vi gillar ju att vara ute i god tid och har bokat våra utlandsresor för ett bra tag sedan. De svenska planerna däremot kan man ju faktiskt unna sig att vara lite mer spontan runt.

Jag har faktiskt ett minne från sommaren 2010 då jag lyckades med det optimala (tyckte jag själv) konststycket att ha planer för samtliga dagar på de fyra semesterveckorna. Inga förspillda trökdagar där inte, utan renrasiga kvalitetsupplevelser rakt igenom.  Efter några dagar tittade min son på mig i desperation:

-Mamma, är det meningen att vi ska åka iväg och göra saker alla dagar den här sommaren?

Inte alls hans idealbild av en sommar.

Nuförtiden, sedan vi skaffat sommarstuga går det lättare att synka våra två idealbilder av sommaren. Där ute kan han slappa och känna att inget är planerat och jag kan känna mig trygg i att jag utnyttjar sommardagarna maximalt.

Så här ser planerna ut för sommaren 2018.

Dolomiterna

Juni

Sommaren börjar med att Christofer återser sitt kära Poznan för ytterligare en utbildning inom prickskyttets ädla konst. 2-10 juni går denna begivenhet av stapeln.

Sedan är det skolavslutning och Alvas 15-årsdag. Årets födelsedag ska tillbringas i stugan med övernattning för hela kompisgänget på 9 personer. En kort resa, 2 dagar och 6,4 mil, men en liten logistisk utmaning att få ner alla tonåringar, som vi inte riktigt löst än.

Sedan över midsommar är det dags för vår första gemensamma resa. Vi åker till Dolomiterna i Italienska Alperna och vandrar i tre dagar. Till Dolomiterna (eller för all del alperna över huvud taget) har vi längtat länge, så det känns helt fantastiskt att denna resa nu blir av.

Därefter blir det besök av Christofers syster med familj. De vill se både Höga Kusten och midnattssolen. Vi får se om det blir läge för oss att hänga med på några av dessa äventyr.

Dolomiterna

Juli

Knappt har juli börjat förrän vi reser igen. Nu ska vi ner till Slovenien. Roadtrip och ännu mer vandring. Det gäller verkligen att ligga i högträning nu i vår så att vi fixar alla denna vandring i sommar!

Direkt efter detta ska Christofer ner till Stockholm en sväng med sin dotter och gå på konsert och se Ed Sheeran.

Jag åker med mina barn till min syster i Västergötland. Ett besök på deras gård är en obligatorisk aktivitet varje år som barnen fortfarande uppskattar, fastän de håller på att bli vuxna.

Slovenien

Augusti

Augusti inleds med en resa till Riga med Gunillas två tonåringar.

Sedan tar vi en sväng ner till Höga kusten också i mitten av augusti. Det blir vandring (Men igen! Måtte vi ha behållit formen också under hela den långa sommaren) och konsert.

Riga
Höga kusten

Ja det var väl allt vi ska ha för oss i sommar. Förutom att vi förstås ska vara i vår stuga i Järnäsklubb också.

Sen blir det förr än man anar höst och då har vi, håll i er nu, inget alls planerat. Jo ni hörde rätt. Dels för att vi just nu känner oss osäkra på hur hösten i övrigt i våra liv kommer att se ut och dels för att vi faktiskt tänkte öva oss på att vara lite spontana.

Hur ser din sommar ut?

Järnäsklubb

Vill du hänga med och läsa om sommarens äventyr? Glöm då för allt i världen inte att gilla oss på Facebook.

 

15 Comments

 1. Hei
  Innholdsrik sommer for dere da 😀👍
  Vi drar til Mexico med alle fire barna. Fra slutten av juni og fire uker 😀 Vi konsentrerer oss om Yucatan-området.
  Reiseruten er som følger: Aventuras Akumal – Tulum – Merida – Valladolid – Isla Holbox – og til slutt et par dager i Cancun 🌞🌴
  Begynner å få alvorlig reisefeber… 😉

 2. Kristina

  Vi kör våra sommarresor nu i maj och juni. Först USA resa sen Kina, Beijing och Shanghai sedan Vancouver island och Alaska. Juli får bli jobb. Augusti blir det Italien. Bilresa ner till familjen i Brescia med förhoppningsvis lite spontanutflykter därifrån.

 3. Kristina

  Edit. Inte alls USA först. Kina först, USA efter det.

 4. Ann Beutler

  Ett intensivt reseår för gamla tanten😀. Inledde med 5 dagar Kiruna. Var helt magiskt. I mars kom Oslo och Notodden också 5 nätter. Idag påbörjas resan till Lissabon 6 nätter.Ska bli så spännande!
  5 juni väntar Österike med barnbarn. Under sommarmånaderna blir det många utflykter i närområdet här. Vandring i Tiveden, cykling utefter kanalen..med och utan barnbarn
  September blir det Amalfikusten och Capri. Därefter Litauen med Vilnius. Året avslutas med en Medelhavskryssning på MSC ny fartyg, nov månad😀😀

  • Gunilla Yourstone

   Vad härligt med Lissabon idag! En ny favoritstad för oss. Övriga resor låter också toppen! 🙂

 5. Marita

  Ojoj vilken aktiv sommar! Låter som mkt trevliga resemål.
  Själv skall jag oxå till Poznan med mina 2 barn. Har släkt där så har varit där en del. Ser fram emot pieroger 😛

  • Gunilla Yourstone

   Poznan ihop med resten av Polen, är på frammarsch som resmål tror jag faktiskt. Trevlig resa! 🙂

 6. Låter som en underbar sommar 🙂
  Vi ska till Island 10 dagar i Juli, i Augusti ska vi 1 vecka till New York o efter det vandring i Canada 🙂
  Ser framemot att läsa er blogg i sommar!
  Hälsn. Sofia

 7. Ja just det, jag glömmer alltid bort att det är ni som har stuga i järnäsklubb. Jag hoppades att jag skulle få visa min man sommarstället i krikeviken denna sommar, men nu flyttar vi istället just den månaden så det får bli nästa sommar igen. Har fortfarande inte varit där uppe sedan jag flyttade hit 2009!!! Nu när jag skriver det låter det sjukt. För innan dess spenderade jag ju varenda sommar där.

  Slovenien ser verkligen jättevackert ut, och Dolomiterna vilket bergspass. Är hästarna ägda av någon i området?

  Vi flyttar till New York, sedan åker jag troligtvis till Alaska i två veckor och jobbar, sedan blir det inte så mycket mer storresande för min del tror jag. Men man vet aldrig 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Tror på denna sommar för Norrland annars. Kommer att bli kanonväder. 🙂
   Bilderna från Dolomiterna och Slovenien är inte mina, eftersom vi inte varit där än, utan från en databas med gratisbilder, så vet inget om hästarna, men hoppas förstås träffa på dem när vi kommer ner. 🙂

 8. Tror ni kommer ha det alldeles fantastiskt bland alla berg och dalar. Låter som en riktigt skön sommar ni har framför er

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *