Vi hade absolut inga förväntningar på Island solnedgångsmässigt. Lite som att åka till fjällen, Man packar och planerar för ihållande regn alla dagar och allt annat ses som en glad och oväntad överraskning.
Så fel vi hade. Av åtta kvällar hade vi fyra fantastiska kvällar med vackra solnedgångar.

Sommarens vackraste solnedgång

Vår sista övernattning, utanför Borganes gick himlen verkligen lös med hela det tunga artilleriet. Solen gick ned på andra sidan viken, rakt bakom Borganes kyrka. Vi hade nyss klivit ur badtunnan, molnen svepte in och släppte stora tunga regndroppar över oss och skapade samtidigt en hel regnbåge bakåt. Bergen och molnen färgades blodröda.

I stark konkurrens med Baska Voda i Kroatien, solnedgången utanför Borgarnes på sydvästa Island utnämns härmed till sommarens mesta solnedgång 2016.
Idén om att kora sommarens solnedgång har vi lånat från bloggen Marias Memoarer. Det kan mycket väl komma att bli en årlig tradition…

sommarens vackraste solnedgång

sommarens vackraste solnedgång sommarens vackraste solnedgång sommarens vackraste solnedgång

sommarens vackraste solnedgång

Tre andra Isländska solnedgångar som inte var så tokiga de heller

Mid Hvoll Cottages utanför VIk sommarens vackraste solnedgång
Mid Hvoll Cottages utanför VIk

sommarens vackraste solnedgång
Solnedgång över Myvatn

I gott sällskap vid Gardskagi headland
I gott sällskap vid Gardskagi headland

2 Comments

  1. Vilka fantastiska solnedgångar! 🙂 Jag har kommit underfund med att solnedgång + lämpliga moln är receptet för de mest fantastiska solnedgångarna 🙂 Och tack för länken <3

    • gunilla yourstone

      Håller med om molnen, det är inte molnfritt som blir vackrast. Stratocumulus heter den molntyp som är allra bäst. (googla det 🙂 )

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *