Vi älskar ju solnedgångar (ja hallå, vem gör inte det?) och förra sommaren startade vi det vi tänker ska bli en årlig tradition, att utnämna sommarens bästa solnedgång.
Läs inlägget om sommaren 2016 års vackraste solnedgång här.

Även i år har vi fått uppleva en hel rad maxade solnedgångar och eftersom det är så svårt att välja har vi i år bestämt oss för att utnämna en förstapristagare samt även en 2:a och en 3:a.

Årets vinnare: Solnedgången i Durres i Albanien

Albaniens solnedgångar var alla något extra. Men en lång härlig västkust finns oändliga möjligheter och solen såg verkligen till att ta dem alla tillvara under vår vistelse.
Vi var väl inte helt sålda på strandorten Durres i Albanien (för att uttrycka det hela milt). Men alltså, när solen gick ner, vad kan vi säga. Allt är förlåtet Durres!

2:a plats: Saxnäs i Västerbotten

Oj vad vi räknade bort Saxnäs i årets solnedgångstävling. En svajig väderprognos enligt fjällvärldens vanliga lynne, samt att vi inte alls hade fattat att vi hyrt stuga med västerläge mot sjön.

Det hann ju som bli några myggbett innan vi var klara med denna fotosejour.

3:e plats: Vår första solnedgång i Malcesine, Italien

För att Italien är Italien, Gardasjön är Gardasjön och för att solnedgångarna här är njutning.

Vilken var din bästa solnedgång i sommar?

Välkommen att följa 4000mil på Facebook och Bloglovin för fler resetips och vackra solnedgångar i dina flöden!

6 Comments

 1. emolis

  Solnedgångarna i Baska Voda var något alldeles extra, men får nog ändå dela första plats med solnedgången i Lunndörren i Jämtland. En underbar solnedgång bland moln och berg och även vi fick vår beskärda del av myggbett när vi skulle föreviga den. Solnedgångar kan man helt enkelt aldrig bli blasé på, inte ens på hemmaplan.

  • Gunilla Yourstone

   Håller med om Baska Voda.
   Nej solnedgångar är inte upplevelser som devalverar!

 2. Wow! Vilken härlig känsla!

  Min bästa solnedgång denna sommar var den i Ängsö naturreservat tidigare i veckan! En liten vandringstur, samtal med en god vän, underbar miljö och en härlig solnedgång!

  Kram Lena

 3. Jag gillar ändå Saxnäs med det sprakande molnen bättre än när en får se hela solen gå ned som ett klot. Båda riktigt fina och häftiga men visst känns det härligt när Sverige levererar. Tror jag jag själv hade min finaste i Makarsa i Kroatien i år.

  • Gunilla Yourstone

   Håller med bildledes. Dvs Saxnäs var den som gjorde sig allra bäst på våra foton. Fast live var Durres totalt formidabel…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *