Hur ska vi kunna motstå Sushisamba? Först har vi det unika kombinationen. Bara smaka på det. Japansk-brasiliansk-peruanskt. Hur kan inte det bli gott och spännande?
(eller det vill säga om det inte blir rått marsvin, som Christofer föreslår som någon slags fushion mellan sushi och peruanernas något pikanta vana att trä barnens keldjur på spett och äta upp dem)

Sushisamba

Sedan själva restaurangen. Belägen på våning 38-39 i Heron Tower, en av Londons högsta byggnader med sina 230 meter.

Här, lite till höger i bild, har vi Heron Tower

Vi bokar direkt när vi får tipset av vår bloggkollega Bara Brittiskt. Och tur är väl det inom parates sagt för 3 veckor innan finns bara ströplatser kvar. Vi hittar bara ett ledigt bord vår första kväll i stan och enbart 17:30.
Man måste erlägga en bokningsdeposition på 20 pund per person för att överhuvudtaget få boka och måste bekräfta sin bokning igen något dygn innan för att inte bli avbokad igen.

Vi anländer, på uppmuntran av vårt bokningsmejl, 5 minuter före utsatt tid.  Uppsnofsade och klara, för här är det smart casual som gäller och Sushisamba förbehåller sig rätten att avspisa den för simpelt klädde.

Vädret är inte optimalt, men inte helt katastrof heller. Mulet och grått, men ändå med utsikt liksom.

Vi får ett bra bord. Inte närmast fönstret, men det är det bara ett lyckligt fåtal som får. Vi sitter på nästa rad. Men uppsikt över den för dagen alltså något gråa vyn. Halva nöjet är nog att iaktta de andra gästerna. Sushisamba har en ung publik. Ung, vacker, välklädd och stilmedveten.

Vi startar med en Lychee cooler. Omgivningarna känns som optimala för en drink. Alla rätter på menyn är tänkta att delas. Vi beställer in sammanlagt 5 rätter. Crispy Taquito, det vill säga små tachos, en sallad, grillad sparris och teriyaki-marinerat fläskkött. Samt dumplings. Alltihop mycket gott. Dock är salladen inte så märkvärdig i jämförelse med övriga rätter, så den ångrar vi lite att vi tog in.

Sushisamba

Sushisamba

Många beställer sushi här och det ser fantastiskt ut, men vi är inte så stora sushi-fans och väljer annat i kväll.

Samtidigt som det skymmer över London utanför är vår time-slot på två timmar över och det är dags att ta hissen ner till London igen. Efter en härlig och lite annorlunda restaurangupplevelse. Och inte ett rått marsvin i sikte.

Sushisamba
Sushisamba

Notan? Jo sammanlagt 5 rätter, två drinkar och vin till maten slutar på 174 Pund. Men då får vi ju ”dra av” vår deposition på 40 Pund. Så det känns som rea.

Sushisamba

Vill du läsa fler av våra resetips? Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

Tags

5 Comments

  1. Åh, kul att ni gillade det. Vädret ja…Det kunde ju varit dimma. 😉

    • Gunilla Yourstone

      Ja men precis, så länge man faktiskt ser utsikten så får man vara nöjd! 🙂

  2. Marianne

    Trevligt — och så fina ni var !

  3. Pingback: Lyxig lunch med utsikt | bara brittiskt

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *