En hektisk stämning råder. Mitt skrivbord är lite stökigt. Där ligger kartan över Petra, UIA´s itinerary, några kvitton från Jordanien som ska in i bokföringen. Lonely Planets bok om Seoul. Mitt och barnens pass.

Mobilen ligger bredvid mig, högtalaren på. 18 flikar öppna i Chrome. Flygbokningssajter, flygresor.se, blandat med Hong Kong Express, ett lågprisbolag från Hong Kong. 6 flikar med booking.com med olika hotell i Seoul. Samtliga framsökta på kriterierna 3 enkelsängar, badkar och wi-fi.

– Sök ut Stockholm-Hong Kong. In Seoul-Stockholm. Eller vi kommer ju att välja Umeå.

– Vad får ni för pris? 4960 SEK? Bra. 19:10 ut. 09:30 hem. 16 timmar ut 17:10 hem. Stämmer allt? Dubbelkolla datum. Då klickar vi på boka!

Knappret från två tangentbord. Mitt. Och syrrans i andra änden telefonen.

– Var är Elias pass?

– 80…47…25… Så där satt första passnumret.

– 14….juni….2003…När är expire date?

– Du skrev Ylva med litet y… Syrrans man Robert är också med på högtalaren.

– Ser någon om vi har bagage med nu eller ej? Eller brukar det alltid vara det på longhaul?

– Inte på Ryanair!

– Fast detta är ju China Air. Och Ryan flyger väl inte longhaul?

– Inga tilläggsförsäkringar och skit nu… Nej…nej…nej….

Visst är tonläget lite gällare än normalt? Koncentration i luften!

– Det kostar ju extra att välja säten!

– Gör inget, de blir gratis när de öppnar check-in.

– Är det visum till Sydkorea, nån som vet?

– Är priset fortfarande samma? Då betalar vi och hoppas att vi har bagage. Ska vi ta flyget Hong Kong-Seoul på en gång också?

Där satt den. Jag ser inte genom telefonen, men anar att syrran med man är lika rödflammiga och svettiga som jag. 36.000 kr har vi gjort av med på bara några minuter. Bara allt blev rätt nu. Att passnummer, födelsedata och avgångar blev rätt. Fast det brukar det ju bli.

En urladdning hur som haver. Och en kick. För nu är resan beställd och kommer att bli av. På höstlovet återser jag Hong Kong. Tillsammans med mina tonåringar, min syster och hennes man och yngsta son. Åker starferry och kramar Bruce Li  på strandpromenaden.

Äter Bibimbap och koreansk bbq, grillad direkt på bordet i Seoul. Resan är på rull och det känns lika bra som vanligt.

Bibimbap

 

Tags

8 Comments

 1. Minett

  Trevlig resa! Bra städer att resa till båda två, även om mitt hjärta klappar lite extra för Hong Kong. Och vi får hoppas Bruce Li är åter på strandpromenaden. När jag var i Hong Kong i november, förra året,var det renoveringar omkring Bruce Li-området. Så han var inte på plats. Men det får vi hoppas är klart denna gång.

  • Gunilla Yourstone

   Ja han var borta redan november 2017 när vi var där. Har för mig att jG såg någonstans att han var tillbaka? Ja ja vi får se. 🙂

 2. Låter som en fantastisk resa! Hade hoppats åka till Hongkong på höstlovet i år men eftersom både jag och sambon börjar på nytt jobb nu i sommar så är jag inte säker på att det är läge att ta semester redan på höstlovet. Nästa år… 🙂

  • Gunilla Yourstone

   En sån höst hade jag förre året. Då jag inte riktigt ”vågade” resa. Blev bara Madeira en veckan. Men nu så.. 🙂

 3. Men åh så härligt! Jag skulle också vilja resa dit någon gång. Vilken underbar beskrivning av bokningsprocessen också! Påminner om när jag och Eva Sollén spontant bokade en gemensam New York-resa via telefon och varsin dator, en lördagskväll över ett glas vin. Hon i Norrbotten och jag i Södermanland. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   He he, ja det är lite stressigt att samboka så där över telefon. Men roligt också! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *