Tidsuppfattning på resa

Vi ligger utsträckta på varsin säng i Tangalle, Sri Lanka. Vi vet nästan säkert att det är eftermiddag.
-Tänk, säger jag, att det var bara igår som vi vaknade i tältet i Udawalawe klockan 5 på morgonen och åkte jeep ut på elefantsafari nationalparken. Och sen åkte ner till Jetwing och badade i havet.
-Nää, säger Christofer tveksamt. I går var vi ju i Yala på safari.
-Nej Christofer. Yala det var ju i morse det.

Lång tystnad.

Tidsuppfattning på resa

Så är det nästan alltid för oss. Vi reser med ett späckat schema. Många förflyttningar och få nätter på varje plats.

Någon form av personligt rekord ligger väl på 5 nätter på samma hotellrum och det har vi lyckats med på världsmetropoler som t.ex. Siem Reap (Angkor Wat) och Kyoto där det finns en oändlig mängd sevärdheter.

Många resor innebär ständiga förflyttningar från dag till dag. Roadtrips om ni så vill.

Det resetempot innebär att varje dag känns oändligt lång. När vi tänker tillbaka blir vi förundrade, har vi verkligen hunnit med så mycket bara idag? En tvåveckors resa känns som en oändlighet.

Någon gång har vi hållit ett lugnare tempo. På vår bröllopsresa till Seychellerna t.ex. Vi tyckte väl kanske att det var passande just då att ta det lite lugnt.
Men den veckan verkligen flög iväg. Tiden gick mycket fortare när vi inte gjorde någonting. Innan vi knappt kommit var det dags att åka hem igen.

Tidsuppfattning på resa

Energinivån blir annorlunda också.
Ju snabbare tempo vi rest i, ju fler gånger väckar’n ringt sex eller till och med fem och vi vinglat iväg på någon morgontidig aktivitet, desto mer fyllda av energi känner vi oss efter resan.
Medan en vecka på en resort vid havet, inte alls ger oss samma energikick tillbaka.

Så nu gör vi det igen, en road-trip alltså med endast en natt i varje säng (eller första stoppet blir faktiskt 1,5 nätter…). Imorgon åker vi ner till Malaga och Andalusien för fem dagars hysteriskt tempo, tidiga mornar, vandringar och upplevelser.

Ses igen på torsdag!

Tidsuppfattning på resa

 

4 Comments

  1. Haha vi känner igen det där! Just nu ruskigt pressat schema här i Kroatien. Nya städer, campingar och restauranger varje dag. Vi har fullt sjå med att hålla reda på var vi befinner oss 😉

  2. Jag gillar också att gå upp tidigt och vara effektiv men att gå upp innan kl 07 känns för tidigt för mig, då blir jag bara trött hela dagen. En väninna som jag ofta reser med gillar att sova till kring 10. Vaknar vi där vi ska vara kan jag bara ta en sväng ut på morgonen men ska vi på dagsutflykt måste vi alltid mötas på mitten och gå ut dörren kl 08:30. Vilket jag tycker är att kasta bort massor av tid. Inte lätt alltid.

    • gunilla yourstone

      Vi sover gärna en sväng mitt på dagen sen, om vi varit igång tidigt.
      Ja man får ju kompromissa och anpassa efter situationen. T.ex. om vi reser med barnen blir det inga soluppgångar…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *