Är du eller dina barn sugna på en vip-träff med tomten, så här innan jul? För att få chansen att lämna över önskelistan direkt så att säga, eller bara ta den perfekta selfien. Då är det en av dessa platser du ska åka till.

Santa Claus Village i Rovaniemi

I finska Rovaniemi har man satsat och byggt upp ett riktigt åretruntöppet tomteland. Eftersom det riktar sig till en internationell publik, heter det förstås Santa Claus Village.
Man kan också träffar renar och huskies, åka släde och skridskor, allt som hör julen och vintern till.

Vi besökte själva Rovaniemi i mars 2019, men fokuserade då på en hundspannstur och inte på att besöka tomten. Men hade vi haft barn i lämplig ålder med, hade vi förstås betalat in oss här.

träffa jultomten
Pressbild från Santa Claus Village
Pressbild från Santa Claus Village
Från vår tur i Rovaniemi

Tomteland utanför Mora

Vill man besöka ett tomteland i Sverige så är det Mora i Dalarna som gäller. Här har man också öppet året runt och fokuserar inte bara på jultomten utan har också ”Trollrike, Drakland,  Skogstomtebyn, Älvornas rike, Sagotorget, Förtrollade skogen och andra magiska platser fyllda av magi som du hittills bara besökt i sagorna”.

Men så här i advent är det förstås ”all in” på jultomten som gäller.

Pressbild från Tomteland i Mora

Tomtehuset på Liseberg i Göteborg

På Liseberg laddar man med julpynt, julbelysning i massor och julmarknad. Dessutom finns Tomtehuset där man kan träffa tomtefar och lämna över en önskelista.

Foto: Stefan Karlberg, Liseberg AB
Foto: Stefan Karlberg, Liseberg AB

Tivoli och andra julmarknader i Köpenhamn

I Köpenhamn finns flera tillfällen att träffa jultomten. På Tivoli läser jag om på nätet, men det var inte där jag själv träffade honom utan i stället på HC Andersens julmarknad längs Ströget.

Läs också: Köpenhamns bästa julmarknader – och andra julupplevelser

träffa jultomten
Drömmen om att träffa jultomten!

träffa jultomten träffa jultomten

Winter Wonderland i Hyde Park, London

Hyde Park förvandlas i december till ett Winter Wonderland. Här finns julmarknad, skridskobana och även alltså Santa Land, där man kan träffa tomten.

Foto: PWR Events, Hyde Park Winter Wonderland

Julparken i Lycksele

Hit har vi själva alltid åkt med barnen i advent. Lycksele djurpark är vinterpyntat hela december och man kan följa med runt på djurmatningen och sedan avslutar man hemma hos jultomten.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Tags

2 Comments

  1. Kul att även du har fått träffat Tomten. För många år sedan träffade vi honom uppe i Rovaniemi och nu på våran resa fanns han i Tönder, Danmark.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *