Medan Gunilla roadtrippat sig genom Jordanien, har ju jag inte legat på latsidan på mitt håll heller precis. Jag har kört en Sverige-/släktingsturne per tåg.

Svärföräldrarna i Gävle

Efter att Gunilla hoppat på tåget mot Arlanda blev det lite tomt förstås. Jag gav mig ut på lite fotoutflykter i vårvädret och räfsade löv i trädgården med Håkan.

Halvbror och moster i Stockholm

I Stockholm har jag en del släkt och fler förväntas röra sig hitåt inom de närmaste åren. Jag bodde på hotell, träffade min halvbror Rasmus och min moster Elisabeth och tillbringade resten av tiden med att promenera runt i Stockholm och njuta av vädret.

Gunillas syster i Falköping

Gunillas syster med familj bor på en gård på landet. Jag anlände mitt i värsta lamningssäsong och umgicks annars med hundar, hästar, får och annat löst medan familjen var på skola och jobb.

Lamm i eftermiddagssol, Vistorp

Min halvsyster Karolina i Göteborg

Karolina har vernissage till veckan, så här hade vi fullt upp med att förbereda inför det, operera Karolinas finger (nej inte vi, men en läkare), dricka rödvin och med huvudena tätt ihop prata män.

Är ni i Göteborg så passa på att besöka hennes utställning!

Hasselblads Center, Göteborg

Barndomskompis Jörgen i Alingsås

Jörgen och jag har hållit sporadisk kontakt i alla dessa år, sedan det begav sig och spelades rollspel på Soldalsvägen i Halmstad. Nu träffas vi för första gången på många år, tänk att det ska behövas en stroke för det.  Mycket snack blev det och jo, faktiskt lite brädspel också.

Nolhaga slott, Alingsås
Jörgen, Alingsås

Hur har det gått för mig?

Ett hektiskt program med många stopp och två nätter på varje ställe. Men så länge jag fått mina 12 timmars skönhetssömn, har jag varit fräsch som en liten nyponros. Gemensamt för alla ställena har varit att man velat ta hand om mig, bära väskor etc, medan jag förstås har velat göra allt själv som vanligt. Om inte annat för att träna.

Man har förstås velat höra hela strokehistorien igen och långsammare i liveversionen. Och den berättar jag gärna. Det är som en förlossningsberättelse typ, all upprepning blir terapi.

Och som sagt, knasigt att det ska behövas en stroke innan man ger sig tid att resa runt i Sverige och träffa alla sina släktingar.

Sjyst med det härliga vårvädret har det också varit.

Nu har jag landat i Gävle igen, återförenats med Trulle som checkat in på all-inclusive här under min turné och laddar för att ta mig hemåt i kväll och invänta Gunillas hemkomst från Jordanien i morgon. Om SAS vill och skorna håller.

Bowlingskor, Gävle

 

Tags

14 Comments

 1. Vilken härlig vecka, och fantastiskt fina bilder. Resor i all ära, men relationer är inte så tokiga de heller!

 2. Marianne

  Kul att läsa— och resor i Sverige är inte så dumt heller !

 3. Anneli S

  Kul läsning! Vilken är din favoritplats i Sverige?

 4. Lät inte som en helt fel Sverige turné ändå. Fina bilder!

 5. Fantastiskt fina foton!

 6. Therese Orsenmark

  Fina bilder! Vi e så glada att det går åt rätt håll efter Stroken. Vi läser bloggen varje vecka, både om din resa Fänrik och om Gunillas 😉

  Hälsningar Nilsson och orsenmark (som föll pladask för varandra i militärgrönt och som varit ett par sedan efter GUF-nov 18 😉

  • Christofer Yourstone

   Underbart att höra att ni hittade varandra och tack för den fina feedbacken på bilderna. Jag hoppas själv vara tillbaka i gröna kläder snart.

 7. Therese Orsenmark

  Tack! Jag är säker på att du kommer vara tillbaka i gröna kläder fortare än du kanske tror. Kroppen är fantastisk. Jag själv blev så allvarligt sjuk 2013 att jag var en hårsmån från att dö. Fick mediciner som jag inte tålde. De slog ut nervsystemet så jag fick kramper och tappade känseln i kroppen. Hjärtat höll på att lägga av mm. Kunde styra kroppen helt men var som bedövad. Trodde aldrig jag skulle komma tillbaka men här står jag nu. Känner inte dig men din utstrålning och med tanke på din militära bakgrund med god fysik och ett jävlar anamma sim krävs skulle jag säga att jag tror du har de bästa förutsättningar. Keep up the god work fänrik.

  • Christofer Yourstone

   Oj. Låter som en väldigt tuff period i ditt liv. Härligt att du tog dig tillbaka. Jag kämpar målmedvetet vidare. Tack för all pepp!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *