Äntligen blev det av med en riktigt klassisk tågluff för oss. Som vi försökt få till och drömt om i ett gäng år.

Det vill säga en sån där vi startar med tåg ifrån Umeå och beger oss ner i Europa under att antal veckor. Hela tre veckor ska vi vara borta. Men något går förstås fel.

Jag är ute i god tid för att boka platsbiljetter ner genom Sverige och Danmark. Ner till Hamburg är en flaskhals som bör förbokas om man vill vara säker på att komma fram och tillbaka.

”Banarbeten planeras” står det bara när jag söker på sträckan Umeå-Köpenhamn. Efter ett tag blir jag frustrerad och söker på Stockholm-Köpenhamn. Och det finns ju.

Kan det bli så illa att tåget Stockholm-Köpenhamn säljer slut innan de får tummen ur med att släppa Umeå-Stockholmbiljetterna? Tänker jag stressat och bokar från Stockholm så länge.

Sent om sider släpps Norrlandståget också. Men det verkar vara tunga banbanarbeten hela helgen. Långa restider, byten mellan tåg och buss flera gånger. Ingen anslutning som matchar vårt tåg från Stockholm finns.

Så vad sjutton göra? Lösningen blir att vår finfina tvättäkta tågluff genom Europa helt enkelt får börja med bil. Pappa har varit uppe över Alvas student och vi övertalar honom att stanna till fredag och så  åker vi ner med honom i hans bil fredag kväll i stället för lördag. Så får vi gott om tid att hinna med nästa tåg.

Funkis. Men inte tvättäkta liksom. När man köpt ett Interrailkort och allt.

Här skulle det ju ha börjat.

Missa inga inlägg från tågluffen. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

 

8 Comments

 1. Det var väl en bra lösning, det är ju en luff i alla fall, om så med bil 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Ja ett tag trodde att vi skulle behöva ta egen bil ner till Gävle. 😅

  • Solveig

   Eller åk tåg ner nån dag före till Stockholm hunnit på tåget vidare sen

   • Gunilla Yourstone

    Banarbetena pågick från torsdag och hela helgen. Plus att jag jobbade fredag och att vi hade en student att fira också. 😅

 2. Ja man får lösa det praktiskt i dessa tider :-). Kör oxå med slow travel, en kombi buss o tåg ner till Lille nyss bokad via Flixbuss.. måste ju se fantastiska Indochine 1 gång till .. blev lite less på inställda flyg både till o från Nice nyligen.. o ersättningen, när jag lämnat in claims lär ju förhoppningsvis täcka en bra del av den här spontanbokningen.

  Tänkte ett tag försöka hitta mig genom Tyskland på min 9 Euro-biljett för juli, som jag mest har för att åka kollektivt i Hamburg några dagar.. men orkar inte leta fram lokaltåg.. o vill inte riskera ståplats :-).

  Ha en härlig tågluff!

 3. Monica Månsson

  Så spännande att följa er resa, föreslog för maken nu i veckan att vi skulle tågluffa nästa sommar. Han behövde fundera 🤣
  Jag ska sluka dina berättelser även denna resan!

  • Gunilla Yourstone

   Åh vad kul! Välkommen att ”sluka”. 😊 och hoppas maken blir peppad. 👍

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *