Vi har ju redan berättat om höstens planer. Malta, som vi är på väg hem ifrån idag. Sedan norra Portugal om ett par veckor.

Cypern

Nu har jag även fått en inbjudan och tackat ja till ytterligare en resa, nämligen till Cypern i november.

1983 fyllde min mamma 50 år. Till denna tilldragelse åkte hon och pappa utomlands för första gången. Pappa, 49 år gammal, hade aldrig varit utanför Norden förut och heller aldrig flugit. Mamma hade varit till Paris en gång i ungdomen, men så mycket mer var det nog inte.

Vad blev det då för resa för dem? Jo ni anar ju. Två veckors charter till Cypern förstås. De två första veckorna i november. Eftersom man på den tiden inte fick ledigt från skolan mer än 1 vecka, fick jag och syrran stanna hemma. Farmor och farmors syster flyttade in i radhuset och ”hushållade” åt oss.

När mamma och pappa återvände hem med vansinnigt exotiska foton och berättelser (tänk att simma runt Afroditeklippan och bli 10 år yngre!) tjatade vi oss förstås blå efter en egen charter.

Sommaren 1985 blev det också mycket riktigt en familjecharter till Kreta och sedan 1987 ytterligare en till Cypern. Vi bodde förstås i Ayia Napa vid Nissi beach. Åkte på en båtutflykt där man såg den stängda turkiska sidan från havet, minns jag.

Sedan dess har jag inte gett mig själv tid att återvända. Men nu blir det äntligen ändring på det. I november åker jag på pressresa till Cypern. Det blir fokus på historia, kultur, mat och dryck. Och äntligen kommer jag att få besöka Troodosbergen! Dit vi aldrig kom den där gången för 35 år sedan. Superspännande helt enkelt.

Berlin

Sedan har min dotter Alva och hennes pojkvän äntligen fått tag på en lägenhet i Berlin. Bara till den 1:a december, men det är en start i alla fall.

Så klart kommer lilla mamma ner på besök i november!

Checkpoint Charlie i Berlin

Mer då?

Nej men det var väl det. Förutom en liten, liten resa till, som jag håller hemlig än så länge. Tillsammans med en mycket viktig person.

 

2 Comments

  1. Annika D Ekblad

    Cypern har några riktigt bra charterhotell faktiskt 😅
    Nausicaa beach är min favorit ! 💙

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *