Tiden går, plötsligt är det hela 3 år sedan detta lilla hobbyprojekt startade. Idag för exakt 3 år sedan publicerade vi den allra första posten, nämligen en reseberättelse från Japan, som vi besökt i april samma år. Här kan du läsa vår Japan-post.
Sedan smattrade inläggen från våra tidigare resor in en efter en under sommaren. Den första ”live-uppdateringen” blev posten om weekend-resan till Bruges i september 2013.

DSCF5283edited

Syftet med bloggen från början var nog mycket att dokumentera våra resor för oss själva. Men också att när man väl skaffat sig massor av kunskap runt ett resmål, är det ju så synd att bara långsamt glömma bort alltihop igen. Bättre då att överföra kunskapen till någon bättre behövande.

Till en början var det väl ett par, tre läsare per dygn. Ambitionen var väl egentligen aldrig heller att få så många läsare som möjligt, hellre då att de som hittade hit, tyckte att det var riktigt matnyttigt, initierat och bra. Vi kände väl själva också att våra resor kanske var lite för lite mainstream för att tilltala de stora massorna. (Hur ofta träffar man t.ex. på människor som desperat söker information runt en papegojresa till Brasilien??)

Men efterhand kom vi ändå på att det är ju rätt roligt när någon faktiskt läser (och kommenterar!) också. Så sedan i höstas har vi ansträngt oss lite mer. Uppdaterat lite oftare, gått med i föreningen Svenska resebloggare, mm.

Header4000mil

Nu har vi någonstans 150 unika besökare/dag i snitt. Rekordet ligger på hela 538 besökare under en dag och sattes i april i år.
Det räcker oftast till en placering någonstans 15 på Bloggportalens lista över resebloggar i Sverige. Och till plats 4-6 någonting över Umeå-baserade bloggar (alla kategorier).

Vår ”kioskvältare” i sammantaget under dessa tre år är inlägget om vår resa till Bangkok och Kambodja. Det har lockat till sig allra flest läsare.
En trevlig resa på de flesta sätt, men absolut inte  vår märkvärdigaste, mest fantastiska resa, tycker väl vi.
Tvåa på listan kommer Florida och Bahamas, en trevlig (och dyr!) familjeresa. Följt av bronsmedaljören Att pricka in körsbärsblomningen, en guide till hur man fixar rätt körsbärsblommings-timeing på sin Japan-resa. Tätt följd i sin tur av Vandring på Gudarnas stig, Amalfikusten. Utomordentligt bra val av läsarna båda de två sista, om vi får säga det själva (och då syftar vi givetvis på resmålen i sig själva och inte den litterära kvalitén på inläggen…)

IMG_0217edited

Vi blev ju dessutom intervjuade av en rese-journalist i januari i år och i februari utnämnda till Sveriges 4:e bästa reseblogg av Allt om resor. Hepp!

Planer framåt då?
Jo, tackar som frågar, vi kommer väl att harva på som hittills ungefär i minst 3 år till. Om gud vill och skorna håller, som Tage Danielsson skulle ha sagt.
Resa lite här, skriva lite där. Förhoppningsvis blir vi ännu lite mer nyfikna, roliga, ärliga och beresta med tiden. Förhoppningsvis mindre och mindre krävande, stressade, gnälliga, intoleranta och besserwissriga.
Dvs så som man blir av resor, om de bedrivs på ett någorlunda korrekt sätt!

IMG_1455

 

Ett Tage Danielsson citat till kanske, när vi ändå är igång?

tage

9 Comments

  1. Grattelinäran! Det är alltid så roligt att läsa om andra bloggars förlossningsberättelser och barndom, ha ha! 🙂 Alla har sin story och jag älskar att höra dem 🙂

  2. Grattis och roligt att höra om er ”resa” med bloggen! Det som jag nog tycker är roligast med bloggandet är att det leder till händelser och möten med människor (både online och i verkligheten) som man kanske inte skulle ha varit med om annars. Hoppas att ni fortsätter länge! 🙂

    • gunilla yourstone

      Känner nog inte igen det ännu, att vi varit med om saker irl pga bloggen. Men vitruelt är det ju en helt ny värld som öppnas!

  3. Grattis och fortsätt på inslagen väg!

  4. Stort grattis till 3 år och en fantastisk utveckling! Tänk vad ett ”eget” dokumenterande kan leda till. Samma här faktiskt! Jag började blogga om New York mest för min egen skull och sen drog lavinen i gång. Nu är det två resebloggar för den här madamen. 😉 Stort lycka till med fortsättningen!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *