I fem år nu har vi levt sida vid sida med denna jättebäbis. Gökunge om man så vill, för den kräver ständigt mer. Fler bilder, bättre bilder, fler resor, bättre texter. När man gör 3 inlägg i veckan vill den ha 4. Skriver man 4 så vill den ha 5 och så vidare.

Fast vi älskar ju den förstås, som man gör med sina bäbisar.

Vi är nu uppe i 493 skrivna och publicerade inlägg, 41 resor, 60 besökta länder, varav 47 omskrivna. Antal foton ska vi bara inte prata om.

Jag minns att jag sa till mig själv i början, ”Vi kommer aldrig att bli stora, vi gör för udda resor för det”. Men det visade sig att vi var långt ifrån ensamma att gilla upplevelsefyllda resor och resor till lite, lite udda platser. ”Alla andra” var inte alls bara ute efter charter, stränder och turistkomplex. Vi var visst några stycken som gillar annat också.

Under den här våren är vi nämligen uppe och tangerar på 25.000 unika läsare i månaden. Vilka länder våra läsare helst läser om har vi skrivit om här.

4000mil fyller 5 år
Nemrut – inte charter och inte mainstream. Men verkar gå hem ändå?
4000mil fyller 5 år
Sri Lanka – en kioskvältare på bloggen

Kul, förstås. Men väcker frågor och drömmar också. Vad kan vi göra av det här? Kan man leva på bloggen? Eller blir allt det roliga förstört om det blir ett jobb? Försvinner inspirationen om man måste skriva?

Men tänk ändå att kunna resa som livsstil. Jobba från någon lite kobbe på en helt annat breddgrad, samtidigt som solskivan sänker sig i havet. Skulle du säga nej till den chansen om den fanns?

Jobba när man själv vill. För sig själv. Slut på tidiga mornar (om man inte har en flight att passa förstås) och floskelbingo på ledningsgruppsmöten?

4000mil fyller 5 år

Anyway, 5 år. Ups and downs. Som när Expressen skrev om oss. Eller när vi bytte tema och man bara ville antingen dö, sluta blogga, emigrera eller gå i kloster. (alltså vilket jobb, hittar fortfarande gamla inlägg som fortfarande ser fel ut sen bytet!)

Men hur går vi framåt nästa 5 år? Du som läser får gärna droppa en kommentar om vad du gillar att läsa allra helst här på bloggen. (eller vad du INTE gillar för den delen) Våra kronologiska reseberättelser (eller är det dags att skrota dem)? Faktaspäckade reseguider, mer personliga inlägg, vandring, eller små underfundiga resereflektioner? Listor? Eller när allt går på tok och vi misslyckas och gör bort oss? Inlägg om flygresor? Eller hellre om tåg? Off the beaten track? Eller hur man pimpar maistream-resmål?

4000mil fyller 5 år
Att pimpa en charter
4000mil fyller 5 år
När allt går på tok BIG TIME

Ös på bara, för vi vill veta!

Läs också om när vi fyllde 3 år här och om när vi nåde 10.000 läsare här.

Glöm nu inte att gilla 4000mil på Facebook också.

10 Comments

 1. Siv olsson

  Härligt att läsa om er.
  En tanke som ploppade upp är -vi reser gärna ” obokat” . Några bra tankar /tips från er när det gäller att boka boende dit vi ska eller redan är på plats.sover ofta bara en/två nätter på samma ställe.
  Något att ta upp eller kanske redan finns.
  Interrailkort ? Bra resesätt?
  Underbar resa gjorde vi i Norditalien . Enkelt o billigt att ta tåget från Verona till Venedig. Kram kram

  • Gunilla Yourstone

   En spontan obokad interrailresa!? Det vore drömmen att göra och skriva om. (som jag och Jessica gjorde 1992!!) Vi får se vad vi kan få till under nästa sommar.

 2. Anita Prins

  Bloggen är underbar – ses vi på Kuba i vinter?
  Kram Anita

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂 Hehe, vi är dessvärre dåliga på att återvända till platser. Hoppas lite på Maldiverna och Uganda i vinter. Vi får se hur det blir.

 3. Grattis med 5 år och en härlig blogg. Läser gärna om era äventyr även om jag själv reser mest i Norra Europa. Just nu är vi snart halvvägs in i sommarens fyra månaders husbilsresa.

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Vad spännande med en sån lång resa! Husbil verkar vara ett ganska optimalt sätt att upptäcka Europa.

 4. Margareta

  Grattis och tack för en mycket bra blogg!

  Som resenörd gillar jag faktiskt just mångfalden. Både att någon gång leta efter fakta om en plats, få tips på något att göra, en bra restaurang etc. och bland skratta igenkännande åt något som gått lite snett. Men inte minst för att det är så vansinnigt kul att resa och därför även så kul att läsa om resande och att inspireras av- och till resor och upplevelser –gärna från en lite mer udda horisont men också att hitta äventyret i det mer vardagliga på närmare håll.

  Har haft förmånen att också jobba i andra länder och har alltid försökt att hitta hål för någon egen lite upplevelse.

  Eftersom jag också är fotonörd 😉 så uppskattar jag alla era fina foton!

  Ser fram emot fler lustfyllda reseskildringar! 🎉👏🍾😊

  • Gunilla Yourstone

   Tack! 🙂
   Det kanske är just så att att inget är ”bäst” utan att man får satsa på mångfalden och mixen.
   Vi ska försöka fortsätta att inspirera! 🙂

 5. Grattis på födelsedagen! Jag gillar oxå mix, en blandning av personligt, lite roligt, fakta, tips … 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *