Idag har vi inspirerats av bloggen FreedomTravel att djupdyka i statistiken och ta fram de 10 mest lästa länderna under bloggens historia. (Läs FreedomTravels inlägg här)

Så här har vi gjort. Vi har plockat fram statistik på de 100 mest lästa inläggen ända från bloggens startade i juni 2013 och fram till nu. Sedan har vi gått igenom vilka länder dessa inlägg handlat om och bokfört besökssiffran på det landet och sedan lagt ihop det totala antalet views per land.

Sverige vi har ett reslutat.

1. Sri Lanka

På vilken ledd man än räknar, hamnar Sri Lanka alltid på ett eller annat sätt högst upp på våra statistik-listor. Så läst, så googlat och så frågat om. Bästa tid att åka beror helt på vart i landet du ska, ja det går höga vågor i stort sett på alla stränder på Sri Lanka, så särskilt barnvänligt vet jag ärligt talat inte om det är, nej det funkar inte att bo på ett ställe och göra dagsutflykter, avstånden är för stora och nej, skippa Yala National Park och gör en riktigt safari i Afrika i stället. Och den där länken till var man förbokar sina tågbiljetter, den får du gå in i Guide till Sri Lanka för att hitta.

Galle Face Hotel- Colombo, Sri Lanka

2. USA

USA är stort med många populära destinationer. Vi har varit till de tre allra mest populära, New York, Florida och Kalifornien.

3. Italien

Vår vandring på Gudarnas stig i Positano i Italien är en riktig klassiker på bloggen. Egentligen är den till och med större än bloggen. För den fanns innan. Den skrevs till och lades upp på Resemagasinet Vagabonds dåvarande, nu nedlagda community. Flyttades sedan till bloggen, då denna skapades och Vagabonds community lades ner. Har sedan start alltid legat i toppen som ett av de mest lästa inläggen år efter år. Rejtar 1:a på Google. Lägg dessutom till de inlägg som vi skrev i somras om Gardasjön och Venedig, så ser du en 3:e pris-vinnare framför dig i Italien.

4. Island

Egentligen är det så pass jämnt mellan Island, Tanzania och Kroatien, så det är osäkert i vilken ordning vi ska placera dem. Om vi räknat ytterligare 100 inlägg, skulle kanske ordningsföljden blivit en annan. Men som vi nu räknade kommer Island 4:a. Man vill läsa om kostnadsläget på Island, vår guide till Ringvägen och hur man egentligen packar inför en Islandsresa.

5. Tanzania

Tanzania har lyckats kriga sig in på listan trots att det besöktes först i januari 2017 av oss. Eller ok, det finns även ett gammalt inlägg om min Kilimanjaro-bestigning på bloggen, men det är inte först och främst detta inlägg som dragit publik, utan i stället inläggen från Zanzibar. Man vill läsa om bästa orten på Zanzibar och vad man måste tänka på innan man åker till Zanzibar. Bland annat.

6. Kroatien

Kroatien var FreedomTravels 1:a. Många vill läsa om Kroatien hos oss också, men här räcker det bara till en 6:e plats. Dubrovnik är populärt, liksom vår reseberättelse från Kroatien.

7. Kambodja

Koh Rong och Angkor Wat vill man läsa om här, så pass mycket att det räcker till en 7:e plats. Och då har vi inte ens räknat med inlägget om scamsen, som till stor del är hämtade från Kambodja.

8. Spanien

Caminito del Rey och Alhambra är våra största dragplåster här.

9. Japan

Kul ändå tycker vi att Japan lyckas ta sig ända upp på listan, trots att landet kanske inte är det vanligaste att åka till. En favorit är det för oss i alla fall och tydligen också för våra läsare. Körsbärsblomningen är förstås omåttligt populär.

10. Thailand

Thailand lyckats trycka sig inpå listan, trots att vi bara besökt och skrivit om Bangkok och inga öar eller stränder. Säger något om Thailands enorma attraktion på svenskarna, antar vi? Man läser om hotell, matlagningskurs och bästa sakerna att göra.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för mer reseinspiration och resetips.

4 Comments

 1. Oj vad intressant! Och vad kul att ni hakade på! Några länder är ju samma, men mest är det ju väldigt olika länder i topp. Listan påverkas ju av vad folk är intresserade av, men också av vad man har skrivit mycket och bra om. Att mer exotiska länder i till exempel Asien hamnar högt upp hos er förvånar mig inte. Ni har ju skrivit mycket och bra om många destinationer där. Intressant att Sri Lanka hamnar i topp!

  • Gunilla Yourstone

   Ja intressant med Sri Lanka. Många som är intresserad där och förhållandevis lite skrivet kanske?
   Väldigt spännande att analysera resultaten och försöka dra slutsatser. 🙂

 2. Ann Beutler

  Rolig läsning..funderar över Gudarnas stig som vi ska gå i september. Vad jag kan finna ut av andra som vandrat där, så kan man nog gå deletapper..för mer än 4 tim har jag inte läst att ngn gått, mer än ni då.. Är lite fundersam över att det tog så lång tid för er, tränade som ni är

  • Gunilla Yourstone

   Gudarnas Stig är mer ett när av stigar än en enda. Svårt att veta hur dekan ah gått om de bara gick i 4 timmar. Den delmängd av vår långa vandring i alla fall. 🙂 (vi följde Lonely Planets vandringsbeskrivning)

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *