Visst sa vi att vi hade förbokat två stycken Afternoon Tea´s inför London-resan? Jodå det stämmer bara bra det, först var det Brigit´s Bakery och deras Afternoon Tea bussar, som vi berättade om förra lördagen.

The Shard

Redan dagen efter var det sedan dags att återupprepa succén, men denna gång i Londons högsta byggnad, The Shard. Här har jag ju varit förut, men bara upp och vänt jättesnabbt och fått en glimt av utsikten bara. Redan då, för 6 år sedan sa jag direkt till mig själv att hit ska jag återvända på Afternoon Tea.

Och inte är väl jag typen så underlåter att infria såna löften?
Bara 6 år senare står vi redo nere i porten kvart i 12. Uppsnofsade och klara. Till och med med finskor i väskan om någon skulle ha åsikter om gympaskorna. Men det är det förstås ingen som har. Servicen är lågmäld och perfekt på Oblix bar där vårt Afternoon Tea serveras.

Afternoon Tea i The Shard

Vi har betalat 20 Pund extra för fönsterbord förstås, varför göra saker och ting halvdant liksom?

Till en början är det lugnt. Vi är bara några få sällskap på plats. Men successivt under eftermiddagen fylls bord efter bord upp tills det blir fullt.

Vi väljer Afternoon Tea rosé. Det blir väl trevligt med ett litet, litet glas rosé till kakorna? Tänker vi försiktigt. Men det lilla, lilla försiktiga glaset visar sig snart vara ”fri påfyllning av rosévin under två timmar”. Hm. Så kan det ju gå. Bottomless, stod det visst i menyn. Note to self.

Afternoon Tea i The Shard

En anställd går bara runt och ser till att vi alla blir ordentligt fotade mot utsikten. För vad är väl en upplevelse värd om den inte också läggs ut och beundras?

Afternoon Tea i The Shard
Afternoon Tea i The Shard – utsikten ingår!

Bakverken då? Ja men kanske, kanske ändå att de inte når upp till förväntad standard. På nedre botten bara skuren formfranska med fyllning i mitten. Vi brukar bli bortskämda med några olika sorters smörgåsar på våra Afternoon Tea´s.
Scones får man påfyllning av till och med, där vi är mer än nöjda. Men så efterrätterna på toppen. Lite för söta, lite för sliskiga. Jag lämnar alla till hälften uppätna.

Afternoon Tea i The Shard
Afternoon Tea i The Shard – söta bakverk

Afternoon Tea i The Shard

Men sammanlagt blir intrycket bra förstås. Med service, miljö och utsikt inräknat. Och bottomless rosé. Kostnad undrar du nu, mycket försiktigt? £ 156 för två, svarar vi då.

You only live twice. Som man säger. Vi är ju ändå i London.


Vill du läsa fler av våra resetips? Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

8 Comments

 1. Formfranskan stör mig inte men sconesen ser väldans släta ut. Nåväl, bara del var goda. Själv vill jag dit och bada för tiotusen kronor natten, haha. Visst blir man nervös för det där med gympaskor överallt.

  • Gunilla Yourstone

   Jodå, sconesen var goda. 10.000 kr/natt, ja det ska vara once in a lifetime då. 😅

 2. Bakverket är i alla fall en fröjd för ögonen. 🍏🍰💐

  Jag åt middag på Hutong en trappa upp glömde objektivet, fick åka tillbaka dagen efter och hämta. Såg då brunchen, eller om det var afternoon tea, såg mycket trevligt ut och jag la på minnet för nästa resa. Finfin utsikt vådeldar och kväll.

  • Gunilla Yourstone

   Oh vad trevligt med middag där!
   Hehe, jag glömde glasögonen också, men de hann springa efter mig med dem. Kände mig som en vimsig tant, men vad gör man, bottomless rosé och allt! 🙂

 3. Det kostar att ligga på topp, som man säger hihihi. Men det skulle jag också tycka det vore värt att få sitta där uppe och njuta. Bakverken ser så fina, själv är jag inte så förtjust i formbröd men det är väl så det ska vara, kan jag tro. Ser rejält tilltaget ut, dessutom påfyllning av både det ena och andra, skulle jag klara mig hela dagen.
  Tack för infon.

  • Gunilla Yourstone

   Det är ju inte så ofta i livet man får tillfälle till sånt här. Vi har varit på Afternoon Tea upp i Burj Khalifa också och i Hong Kongs högsta byggnad. Värt det varje gång. 🙂

   • Desiree

    Ser väldigt trevligt ut! Måste man gå i de där trapporna för att komma till restaurangen undrar en höjdrädd?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *