Vi älskar ju Afternoon Tea och försitter sällan ett tillfälle att inmundiga ytterligare ett. En av anledningarna till att det blir en Londonresa för oss är faktiskt just detta.
Tänk ändå för två Afternoon Tea-entusiaster att få åka till Afternoon Tea:ets högborg och födelseland!

Som en Elvis-fantast i Graceland. Typ.

Bokningarna sker synkront. Flygbiljetter och två st Afternoon Teas på exakt rätt ställen. Hade någon av våra Afternoon Teas varit fullbokade hade vi inte åkt. Så enkelt är det.

Den första Afternoon Tea-upplevelsen sker i rullande form. Vi har nämligen hittat Brigit´s Bakery som anordnar bussturer runt centrala London i de klassiska gamla dubbeldäckarna. Man får en guidning av Londons mest kända platser i högtalarna samtidigt som man inmundigar ett digert Afternoon Tea.

Vår upplevelse

Vi åker turen vår 2:a heldag i London. Har bokat in oss med första turen klockan 12. Vi är ett gäng entusiastiska Afternoon Tea-åkare på plats vid Stand 0 på Victoria Coach Station. Inga bistra pendlarminer så långt ögat når. Mer sprudlande förväntan.

Bakverken är redan framdukade på borden när vi stiger ombord. Så snart vi har satt oss rullar vi iväg. Te serveras sedan efter vår beställning.


De första minuterna har vi ju fullt upp med att fota. Och hålla i våra bubbelglas! Hinner inte ens se att vi passerar Harrods. Sedan får vi ordning på på grejerna och börjar njuta. Det är härligt att se London från en turistbuss också. Åtminstone om man blir så här väl omhändertagen ombord. Victoria and Albert Museum. Kensington Palace. Våra egna hemmagator vid hotellet passerar vi också.

Musik i högtalarna när ingen sevärdhet guidas. En damgäng bakom oss firar en födelsedag och blir sjungna för av hela bussen tillsammans.

Fakta om Brigit ´s Bakery-turerna

Finns det olika typer av turer?

Brigit´s Bakery är sjukt innovativa. Det finns en uppsjö av olika typer av turer. Classiskt Afternoon Tea tar vi, men det finns även Slingsby Gin Afternoon Tea där det serveras gin till Afternoon Tea´t, en barnvariant som heter Peppa Pig Afternoon Tea (Peppa Pig = Greta Gris, en populär tecknad figur för barn) med en mer barnvänlig form av kakor och en särskild Peppa Pig guidning till London med ”härliga” Sing-a-long sånger med Peppa Pig. Själva får vi viss panik av tanken (och att se reklamfilmen på hemsidan) , men kan ändå se att målgruppen finns, liksom.

Sedan finns det massor av säsongbetonades specialturer, St Patriks Day Afternoon Tea, Easter Afternoon Tea, Chelsea Flower Show Afternoon Tea och Queen’s Platinum Jubilee Afternoon Tea för att nämna några exempel av vad som erbjuds nu i vår.

Turerna går varje dag i veckan. Första turen går klockan 12 och sedan finns turer hela eftermiddagen och som längst till 18:30 på helgerna.

Vilka platser ska man boka?

Afternoon Tea finns i tre olika prisklasser. Billigast (och förstås med sämst vy) är de på dubbeldäckarens nedre våning. Övre plan kostar mellanpris och till sist finns det 4 st VIP platser längst fram uppe i bussen som är dyrast.

Vi valde själva VIP-platser och det är förstås där man har de bästa vyerna över London medan man åker. Alla (båda) i sällskapet sitter dessutom framåtvänt.

Är man fler än två så får man inte plats längst fram utan måste boka ett bord för 4 med två platser framåt i bussens  färdriktning och två bakåt. Bland Selfie-generationen verkar dessa platser mest populära eftersom det där går att fotas av sitt sällskap med kakfaten i förgrunden.

Även om man bara är två så bokar man hela bordet själv, även om det är ett bord med 4 platser. Man tvingas alltså aldrig dela bord med okända.

Platserna till vänster i bussen har ju automatiskt bättre vyer eftersom de vetter mot trottoaren och inte ut mot trafiken.

Vad kostar det?

Priset beror på vilken tur man tar och var i bussen man sitter. När vi kollar runt nu efteråt hittar vi priser på mellan 45 och 79 Pund för en vuxen. Barn är billigare.

I priset ingår te med fri påfyllning och en Afternoon Tea i tre våningar. (eller om man ska vara petnoga, så är det bara två våningar, för scones’en serveras vid sidan av) Om man har bakverk kvar efter turen får man ta med sig dem i en söt rosa doggy bag. De ännu sötare temuggarna i plast får man också ta med sig efter turen.

Sedan ingår också en guidad tur genom London. Medan man äter.

Vill man dricka bubbel till så kostar det extra.

Var kliver man på?

Det finns turer som utgår från olika platser. Standardturen utgår från Victoria Coach Station. Sedan kan man tex kliva på vid Trafalgar Square också.

Vilken är rutten?

Rutten passerar massor av sevärda klassiska platser. Big Ben, Parlamentet, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Hyde Park, Harrods, Royal Albert Hall, Kensington Palace, Notting Hill, Hyde Park, Mayfair, Green Park, St James Palace, Trafalgar Square och No.10 Downing Street, för att nämna de mest kända. En helgjuten rundtur i London helt enkelt.

Vad kan man dricka till?

Man kan välja mellan flera olika sorters te. Sedan kan man också förbeställa Sparkling Wine eller Champagne. Per glas eller flaska. Bubblet måste förbeställas eftersom de inte har tillstånd att sälja alkohol under turens gång.

Hur lång är turen?

Alla turer verkar vara cirka 90 minuter långa vad vi kan se.

Tips and trix

Ja det finns några tips och trix som vi gärna delar med oss av.

Den första är att fixa toalettbesöket innan påstigning. Det finns nämligen ingen toalett ombord.
Var ute i god tid, för bussen avgår på utsatt tid. Även om just du inte är med.

Sedan. Om man beställt ett glas bubbel till, får man frågan om man vill starta med med det eller vänta lite. Oh alla dessa kvalfyllda beslut!
Fördelen med att ta det direkt är ju att man startar på topp så att säga med en bra stämning. Samt att man kan få med sitt bubbel på en eller annan bild ihop med bakverken.
Dock finns inga cupholders för vinglasen, så de kan inte ställas ner och skvimpar lätt över när bussen kör. Så det är inte helt enkelt att manövrera med varsitt glas i handen. Prova tex att öppna locket på temuggen och ta ur tepåsen och sätta tillbaka locket igen med en hand så får du se.

Så vad tyckte vi?

Vi stormnjuter av hela vår Afternoon Tea buss-upplevelse. Allt är på topp. Stämningen i bussen. Den guidade turen som man får på köpet är oväntat trevlig. Vi åker väl aldrig annars på bussturer genom städer!

Bakverken smakar bara bra och dryckerna till likaså. Vi hade höga förväntningar på denna tur och de infriades med råge. Världsklass helt enkelt.


Läs också: Sushisamba – japansk-brasiliansk-peruansk mat med utsikt över London

Vill du läsa fler av våra resetips? Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och Instagram.

 

15 Comments

 1. Hihi, så söta och förväntningsfulla ni ser ut. Det var kul att läsa att det funkar så bra. Jag har sneglat på dem men känt att jag hellre sitter still och njuter så det har aldrig blivit av.

  • Gunilla Yourstone

   Ja med vi var helt övertaggade ju!
   Sitta still och njuta kan man ju också göra, men varför inte variera sig, det är ju inte så ofta man får chans på ett rullande Afternoon Tea. 🙂

 2. Marianne

  Hej! Låter ju helt underbart 🤩 men en liten fråga 🙋‍♀️ om man har någon i sällskapet som inte tycker om te, finns det kaffe istället?

 3. Så himla trevligt det ser ut!
  Det är nog 15 år sedan Lars var i London och jag har faktiskt inte varit där sedan ett par gånger i tonåren (och det har hunnit bli en del år sedan). Hela tiden har det funnits resmål som prioriterats men nu börjar London komma högre och högre på önskelistan. Det här inlägget gjorde inte längtan mindre.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var verkligen lika trevligt som det såg ut på bilderna. Vi är supernöjda.
   London måste man ju boka in med jämna mellanrum, så är det bara. 🙂

 4. Vilken trevlig grej att kombinera gosakerna med en rundtur. Ser så fräscht ut på bilderna och bara glada miner hihihi

 5. Marianne

  Vilken härlig tur !

 6. Helt i min smak.
  Ska läggas på minnet!
  Har varit på Afternoon Tea hos The Ritz, julafton=svindyrt och Fortnum and Mason.

 7. Pingback: Annorlunda afternoon tea | bara brittiskt

 8. Johanna Siljefelt

  Hej! Var beställer man biljetterna?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *