Idag åker vi till London. Faktiskt så sitter vi just nu, när detta inlägg publiceras på planet från Umeå ner till Arlanda. För vidare färd mot Heathrow om några timmar.

Den eviga frågan om vädret

London som i 2 veckor nu haft ett fantastiskt vårväder med temperaturer uppemot 20 grader och sol. Men som lagom till vår ankomst byter högtrycket mot ett rejält lågtryck. Kanske till och med att det kan komma snö.

Jag har förstås ägnat gott om tid de senaste dagarna till att gräma mig över detta. Tills någon i min omgivning med lätt höjda ögonbryn upplyste mig om att ”Regn, i London, alltså vad hade du väntat dig, det är det väl alltid.”

Och så klart, så är det ju. Man kan inte boka London utan att förvänta sig regn.


Tema för resan

Med anledning av vädersituationen kan det dock bli vissa ändringar i våra teman för denna resa. De var ju tänkt att vara Afternoon Tea, vårpromenader och höga byggnader. Varav minst den om promenader fryser inne med besked om det ska vara snöblandat regn.

Kanske kan temat ”brittiska pubar” kastas in i stället i sista stund?

Brexit

Brexit har man ju läst och läst och läst om de senaste åren. Det Brexit betyder konkret för oss nu som London-turister är ju till exempel att roamingen inte är fri. Det är helt klart obra och surf måste köpas till på lämpligt sätt för att det här ska gå vägen.

En spaning om planering

Till sist en liten spaning om city-weekend. Min känsla efter att ha dels planerat denna resa och även min och Alvas resa till Amsterdam senare i vår, att det blivit betydligt mer komplicerat att resa till en storstad.

Att bara anlända som ett blankt blad och sedan ta det spontant och som det kommer, känns inte ens som ett görbart alternativ längre. Alla biljetter säljs on-line, måste förbokas och tar slut i god tid innan.

Helt klart stressande, även om jag i och för sig är en sån som gillar att planera. Men med allt förbokad blir ju det spontana utrymmet minimalt och resan rätt stolpig.

Alla bilder är från mitt senaste besök 2016

Tags

11 Comments

 1. Kul med London! Börjar rycka även i min Storbritannien-längtan här. Hoppas att ni får en fin tripp!

 2. Brexit betyder också att det inte längre räcker med nationellt ID-kort så passköerna kommer säkert även av londonresenärer.
  Giffgaff är bra om du vill köpa någon telefonlösning på plats. Jag kör med abonnemang på Tre ända sedan de var de första med samma pris för oss öresundspendlare så jag klarar mig.
  Pubrunda är alltid kul. Det finns ju teman även på det. Inomhus finns det mycket annat än muséer också i London. Marknader under tak t.ex. Inte bara Camden och Borough utan Spitalfields, Brixton m.fl. Dessutom regnar det mer i Benelux. Det är bara mer plötsligt i England. 🙂

 3. Trevlig resa!!!

 4. Hej! Har inbokat en weekendresa till London i september och har fått mycket inspiration från er blogg. Även jag har tänkt på detta med surf och undrar hur ni till slut löste det problemet? Tack för en väldigt fin blogg med mycket bra tips 😀

  • Gunilla Yourstone

   Hej, vad kul att du gillar bloggen! 😊
   Jag köpte en tjänst hos Telia som heter ”semestervecka”. Då får man surf även utanför EU.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *