Vad är då egentligen en romantisk destination, måste man ju börja med att fråga sig?

Vi tänker nog att det är en vacker destination. En plats där det är enkelt att trivas, att njuta och att hitta en trevlig middagsrestaurang. Där man inte blir lurad och inte behöver vara rädd på kvällarna. Där det finns trevliga, lite smålyxiga hotell och god mat. Gärna en solnedgång också. Och en härlig atmosfär.

Här kommer våra bästa förslag.

Venedig

Ingen överraskning att vi knuffar in Venedig på den här listan kanske? Vackert i varenda hört av staden. Promenadvänligt och obegränsad tillgång till italiensk mat. Allra mest romantiskt kanske om man inte åker i högsäsong? Att åka gondol med en egen violinist i båten är antingen oerhört romantiskt eller fruktansvärt pinsamt. Vi kan inte riktigt bestämma oss…

romantiska resmål

romantiska resmål

Våra bästa tips till Venedig hittat du här.

Seychellerna

Oj puh, en riktigt romantik fullträff. Alla som åker hit tycks vara på på antingen bröllopsresa eller romantisk get-away av något slag. Öde stränder att ha för sig själva en hel dag finns det gott om här och massor av oerhört romantiska hotell att bo på.

Läs om vårt favorithotell på Seychellerna här.

romantiska resmål

New York

Visst är det något romantiskt över New York? Och det tycker vi troligen inte bara för att vi genomförde någon form av trevande första förlovning här. Den riktiga förlovningen med ringar och allt kom sedan till skott i en VW Amarok på fel sida av vägen i Namibia, men det kan vi dessvärre inte riktigt rekommendera.

Men åter till New York. Man måste faktiskt inte ens åka upp i Empire State building på blind date. Stämningen infinner sig ändå.

romantiska resmål

Läs alla våra inlägg från New York här.

Dubrovnik

Promenera ringmuren runt i solnedgång. Äta middag med utsikt över havet. Ta linbanan upp på berget bakom staden.  Här finns massor av romantiska omgivningar.

Läs om våra bästa tips till Dubrovnik här.

Milos

För de romantiska solnedgångarna. För den mest romantiska semesterbostad vi någonsin bott i.

Läs vår guide till Milos här och läs om Greklands mest romantiska väderkvarnsboende här.

Malcesine Italien

Italien igen. Ingen slump kanske. Vid Gardasjöns östra kant finns alla förutsättningar för en romantisk semester. Solnedgångar, goda viner, middagar med vågskvalp, utsiktspunkter och till och med svanar tillhandahålls här.

Läs om Gardasjöns mysigaste städer här.

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för mer reseinspiration i dina flöden!

 

2 Comments

 1. Jag tycker inga resmål är romantiskare (är det ett ord haha) än andra – beror ju helt på vem du åker med. För mig är det Azorerna, men det var ju just för att jag fick tillbringa över två veckor tillsammans med världens bästa person. Vi har visserligen varit i Venedig också, men det upplevde jag inte alls som speciellt romantiskt. Tycker det är är världens största myt. Och ja, gondolerna med sitt sjungande och spelande är bara pinsamt. Vi roade oss mest med att titta på folk som kände sig oerhört besvärade av situationen.

  • Gunilla Yourstone

   Håller med, det är sällskapet som är viktigast. Dock har en del resmål svårt att bli romantiska vem man än är där med. Kilimanjaro, Jakarta och Kinesiska Muren vid Badaling, för att nämna några exempel. 🙂
   Fast Venedig är ju supermysigt om man bara kommer bort lite från stråken, tycker jag!
   Vi har nog samma erfarenhet av gondolerna med musiker faktiskt. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *