Under vår höstlovsresa till Lissabon hade vi förmånen att bo på 5-stjärniga Altis Grand Hotel. Ni vet ett sånt där klassiskt ställe som har lobby-bar med hissmusik och djupa fåtöljer att sjunka ner i. Vi är ju inte alltid vana med så pass, men just när vi reser med barnen passar det extra bra med lite faciliteter på hotellet.
Nyrenoverat och snyggt är det på rummen också och dessutom en riktigt trevlig personlig service. Frukostpersonalen tar sig direkt ann att lära Gunilla portugisisk grammatik, en inte helt enkel uppgift ska det visa sig.

Rummen

Vi får två dubbelrum med dörr emellan. Praktiskt. Glimt av 25:e aprilbron från fönstren. Snygg design, tv:n infälld i en spegel. Rätt coolt ändå. Pluspoäng för tjock morgonrock och hud-creme bland freeware-produkterna i badrummet.

Frukosten

Vi har inte superkoll på hur en portugisisk frukostbuffé brukar se ut. Men vi är nöjda med vår. Rätt hög halt av chokladfyllda bakverk, som sig brukas i Sydeuropa. Ostar, frukt och lufttorkad skinka uppskattar av oss vuxna. Våfflor och Nutella uppskattas av tonåringarna.

Och Obrigade säger man som kvinna. Inte Obrigado.

Spa

Gymmet är perfekt för äldsta tonårs-dottern som tränar 5 dagar i veckan hemma och spa med pool, bubbelpool och bastu passar oss alla förstås, men kanske tjejerna allra bäst. Det vill säga tills någon säger till oss att vi måste ha badmössor. Alla har vi en gräns. Vi flyr fältet mot bastun.

Takterrass med soluppgång

Vi är ju svaga för sånt här.
När våra tonårsdöttrar sover som djupast på mornarna i våra två tvillingrum, drar vi nödtorftigt på oss några plagg och möter soluppgången på takterrassen. Barfota och beväpnade med våra kameror.

Läs alla våra inlägg om Lissabon här.

Välkommen att följa 4000mil på Facebook, Bloglovin och Instagram för fler resetips i ditt flöde.

 


Vistelsen på Altis Grand Hotel genomfördes i samarbete med VisitLisboa.
Inlägget ovan är våra egna intryck och upplevelser

 

2 Comments

  1. Ser ut som ett riktigt fint hotell! Takterrass med soluppgång är ju aldrig fel 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *