Dags att summera våra intryck från Lissabon i ett sista inlägg. Har man läst våra tidigare inlägg, råder nog inget tvivel om att vi blev förälskade. Men dags för best-of-the-best liksom. Här är listan på vad man bara inte får missa att se och göra i Lissabon.

1. Alfama

Mysigaste stadsdelen heter Alfama och står för essensen, allt som vi älskar med Lissabon. Hinner man inget annat ska man åtminstone ströva runt här några timmar. Vandra backarna. Stanna vid utsiktspunkterna. Fota spårvagnarna och gå vilse i gränderna.

se och göra i Lissabon

1. Spårvagnsfrossa

Spårvagnarna gör Lissabon. Man ska förstås åka, men också fota. Beväpnad med vår matnyttiga spårvagns-spotting-karta i slutet på detta inlägg kan det inte gå fel.

se och göra i Lissabon

3. Sintra

Endast 40 minuter bort med lokaltåg ligger slotten som gjorde oss nödsakade att uppfinna två helt nya ord; ”Lollipop-glänsande” och ”Disney-sprakande”. Avsett tillräckligt med tid, gärna en heldag och undvik om möjligt sommaren och helger. För hit kommer mycket folk.

se och göra i Lissabon Sintra

se och göra i Lissabon Sintra

4. Strandpromenaden

Hela vägen från Cais das Colunas till Belem-tower. I skön söndagseftermiddags-feeling. Och så tillbaka igen i solnedgången. Du kommer inte att ångra dig. Cykel eller promenadskorna, du väljer själv.

se och göra i Lissabon

5. Dinosauriefotspår

Vi hade inte förväntat oss det riktigt. Att dinosaurie-fotspåren skulle bli en höjdpunkt. Men de blev de. Sällan har historien varit mer närvarande. Och geologi så roligt.

Läs mer om vår utflykt till dinosaurieforspåren söder om Lissabon här.

se och göra i Lissabon

Äta torsk och annan seafood

I Lissabon ska man satsa på fisk. Torsk är något av en nationalrätt. Även om det inte ens finns i vattnen utanför Portugal.

Vi valde rätt och satsade på en klassisk sea-food restaurang, O Velho e o Mar,  i Sesimbra söder om Lissabon. Det blev en riktigt höjdar-mat-upplevelse.

Läs alla våra inlägg att se och göra i Lissabon här och alla våra inlägg från övriga Portugal här.

Välkommen att följa 4000mil på FacebookBloglovin och Instagram för mer reseinspiration och resetips i ditt flöde.

 

4 Comments

  1. Har bokat en resa till Lissabon med min lillasyster (21 år) i april. Har följt era inlägg med spänning. Var rekommenderar ni att man bor? Någon speciell stadsdel?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *