Klockan två i eftermiddag kliver vi på planet här i Umeå för färd mot Lissabon.  Det blir en lite ovanlig resa, för vi åker med våra respektive tjejer. I just den konstellationen har vi faktiskt aldrig rest förut.

Min dotter Alva är 14 år och gillar friluftsliv och djur. Christofers dotter Hanna lever för hästar. Ingen av tjejerna är väl jättemycket för det här med shopping, något som man annars kanske förknippar resor med tonårstjejer med.

Friluftsliv kommer det absolut att bli under resan, däremot blir det nog svårt att pressa in en häst.

Portugal har vi haft ögonen på länge. Inte bara Lissabon känns intressant utan även Madeira, Algarvekusten och dessutom den lockande okända vandringsleden Rota Vicentina. Hur det gick till när vi bokade resan har vi skrivit om först här och sedan här.

I våras när jag svängde förbi Antor´s (Association of National Tourist Office Representatives in Sweden) årliga pressfrukost berättade jag för Visit Portugal om vår bokade höstlovsresa. De har sedan hjälpt oss att sätta ihop ett program som kommer att passa oss helt perfekt. Vi kommer förstås att upptäcka Lissabon, delvis från cykelsadeln, besöka strandorten Cascais och sagoslottet i Sintra och göra en mycket spännande utflykt till vacker och, verkar det som, dramatisk natur söder om Lissabon.

Min latenta vädernoja  har fått sig en välbehövlig paus denna gång, för samtliga väder-appar har visat på strålande sol under hela vår vistelse (jag har ju sagt att vi brukar ha flyt med vädret!)

I väntan på att vi kommer hem igen och börja skriva om våra upplevelser finns massor av bra Lissabon-tips på dessa bloggar (som jag själv har använt som research-underlag):

Bloggen Bortugal som främst handlar om att bo i Portugal, men även har en hel del restips.

Cathinkaingman – på vift

Ladiesabroad

Resfredag

6 Comments

  1. Trevlig resa! Drömmer också om Portugal. Kramar

    • Gunilla Yourstone

      Tack! Portugal är härligt. Och vilken värme Lissabon fått precis lagom till vår resa!

  2. Ha en fantastisk resa! (Och tack för länk.)

  3. Ha en fin resa. Madeira har vi också pratat om att vi vill besöka. Var sonen som kläckte den idén för en tid sedan.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *