Jaha, vad gör man nu då?
Lissabon har vi sneglat på superlänge. Sommarhalvårets resdos är redan fullbokad upp till bredden för vad övriga livet tål. Men en höstlovsresa till Lissabon har känts som ett mer och mer lockade alternativ.Onsdag till söndag. Snabbt tillslag. Fast biljetterna är lite dyra och mellanlandning någonstans i Europa på vägen från Stockholm känns som lite omständigt för en weekend.

norwegian till lissabon

Ja då kommer Norwegian idag med nyheten att man börjar köra tre nya direktlinjer från Stockholm i juni, varav Lissabon är en (Dublin och Zagreb är de övriga två). Hinner knappt äta lunch idag, för det blir så bråttom att kolla upp. 1200 kr hittar jag biljetter för. Tur och retur Stockholm-Lissabon.

Men. Sista flyget för säsongen går en vecka innan höstlovet!

Det här känns precis som att vara 7 år, vänta en hel stekhet sommardag på sin mjukglass-strut, bara för att när man äntligen får den, omedelbart tappa den i marken!

Så vad gör man?

 1. Tålmodigt vänta till nästa säsong och hoppas att linjen går bra, så att den finns kvar?
 2. Boka höstlovet ändå, till ett mycket sämre pris och längre restid?
 3. Eller helt enkelt boka med Norwegian mot allt förnuft och redan i augusti och hoppas på att utrymme i kalendern infinner sig av sig självt, regeringen lagstiftar om fler semesterdagar till folket eller att något annat mirakel inträffar… Nä just det, stryk 3:an. Det fanns nog inte fler än dessa två ovanstående alternativ ändå.

Suck. Snyft.

Norwegian till Lissabon

 

14 Comments

 1. Norwegian är så trista med detta att bara flyga under turistsäsong. Men har du kollat från Kastrup? Det ligger bara några tåg timmar från Stockholm.
  Annars flyger TAP direkt till Lisabon från Stockholm, http://www.flytap.com, deras sida var lite joxig från paddan men runt 2000 för en tur i månadsskiftet okt-nov.

  • gunilla yourstone

   Vi bor ändå upp i Umeå, så Kastrup blir för långt bort för oss, tyvärr.
   Har inte lyckats hitta något bra med TAP, tyvärr.

 2. Shit, bra nyheter. Är själv väldigt sugen på Lissabon och har haft det på radarn i ett par-tre år nu. Kanske äntligen blir av då!

 3. Vanja - Fru Kapten

  Förstår ditt dilemma. Har turen att ha en jobbresa dit planerad och kommer passa på att förlänga resan privat. Men det var knepigt att hitta bra biljetter. Dyrt och med mellanlandningar och en del helt galna restider. Tap Portugal har direktflyg men jag lyckades inte hitta några bra avgångar. Hoppas ni får till det bra ändå med nåt av alternativen!

  • gunilla yourstone

   Perfekt med jobbresor! Tyvärr går mina oftare till Luleå eller Östersund än till Lissabon. 🙂

 4. Hittar du inget med TAP? Jag flög direkt med den i höstas. Annars röstar jag i alla fall på 3. Jag brukar alltid hushålla men sen blir det så mycket jobba över att jag alltid får ett överskott om tre-fyra dagar vid årsskiftet i alla fall. Dvs att jag tar ut ledighet som flex.

  • gunilla yourstone

   Haha, 3:an är bra! 🙂
   För min del handlar det mer om att kunna vara borta ”mitt i” eller ej. Den gränsen kan vara ganska uttänjd… Vid lov märks det mindre att man är borta.
   Ja vi får se, just nu lutar det åt höstlovsresa som planerat.

 5. Härligt dilemma! 😉 Lissabon är en underbar stad som varmt kan rekommenderas. Jag var dock där före resebloggandet så jag har inga aktuella tips. Bara ett: Åk!

  • gunilla yourstone

   Härligt, gillar sånna tips.
   ”All you have to do is decide to go and the hardest part is over” som Lonely Planets grundare brukar säga.

 6. Jag var i Lissabon 2003 och har velat återvända ända sedan dess så jag blev också glad när jag såg nyheten om direktflyg med Norwegian. Lissabon är en av de absolut mysigaste städer jag varit i och kan verkligen rekommenderas! 🙂

  • gunilla yourstone

   Ja men visst känns det som en välbehövlig flight!?
   Har bara varit på Azorerna men vill se mer av
   Portugal.

 7. Lillemor

  Jag var i Lissabon fre-sön i februari förra året. Planet var försenat och sedan hittade jag först inte till mitt hotell, så kom inte ut för att göra stan förrän 15 på fre eftermiddag. Hade hela lördagen. Åkte hem till Göteborg tidigt söndag morgon. Tight. Men hann med såååå mycket. Bilderna blev fantastiska, svårt att misslyckas med ett så vackert motiv som Lissabons pastellhus och kust.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *