I lågstadieåldern gick jag några terminer på baptistkyrkans motsvarighet till scouterna, Goda kamrater. Ni vet en sån där aktivitet där man hoppades få lära sig överleva i vildmarken, men i praktiken mest spelade rundpingis i kvarterslokalen i Stigslund och sjöng Det lilla ljus jag har.

En tonårskille som agerade ledare ibland gick alltid omkring i en tröja med texten ”B så får du C”. Man fick läsa texten några gånger innan man fattade.

Sanna visdomsord som skulle visa sig stämma här i livet. För om man önskar något tillräckligt mycket brukar det förr eller senare faktiskt hända.

Så sent som i torsdags beklagade vi oss i ett inlägg här på bloggen över att höstlovsflygen till Lissabon var så dyra och omständiga. Från 2500 kr/person och uppåt från Stockholm inklusive byte. Och om hur hett vi önskade oss till just Lissabon kommande höstlov.

Knappt hade smattrandet från tangentbordet upphört förrän Lufthansa slog till med en kampanj och biljetterna plötsligt kostade 1600 kr/person i stället. Bra tider och inklusive ett snabbt och effektivt byte i Frankfurt.

Vi bokade givetvis direkt. Det blir 3 heldagar i Lissabon för oss och våra två tjejer första delen av höstlovet.

Prisad vare Lufthansa!

Lissabon bokat

Välkommen att följa 4000mil på Facebook för fler resetips och reseberättelser.

 

11 Comments

 1. Marina

  Härligt!! Visst är det ett lotteri många gånger att boka flygbiljetter: Det kan vara himla frustrerande att veta när man ska våga klicka på boka-knappen, det kan ju vara ett annat pris imorgon. (nu pratar vi i-landsproblem på hög nivå…)

  • gunilla yourstone

   Vi brukar spana innan på vad det ”ska” kosta och sen ligga och vänta på ett bra pris. När vi väl har bokat kommar vi aldrig igen…

 2. Gissar ni redan har med Sintra i planerna? Ett av de absolut häftigaste ställen jag har besökt. Jag blev nästan lite trött på slott…

  • gunilla yourstone

   Japp, det har vi, Sintra ser jätteläckert ut!
   Tänkte också åka ut en sväng till kusten och Europas västligaste punkt. (om vädret är någorlunda)

 3. Portugal är ljuvligt! Har också bokat Lisabon, snart, snart…
  På tre dagar ska vi försöka hinna så mycket som möjligt av stan men även Cascais och Sintra, vi får se om vi lyckas med det:) Mysigt ska det bli hursom.

 4. Linda, 155cm.se

  Va roligt, vi ska dit i maj så hoppa ge några tips om denna stad innan dess då 🙂 Ha så kul!

 5. Det verkar som om alla ska hit! Det finns massor av tips och information på Bortugalbloggen! Alla verkar ha tajta scheman, så man hinner väl inte ses, men man vet aldrig, vi kanske springer på varandra! Hör av er om ni undrar något!

  • gunilla yourstone

   Ja Lissabon är ju superinne! 🙂
   Ja tack gärna tips, vi får se när det närma sig vad vi har tänkt oss, är ju 4 st så många viljor.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *