Arlanda får emellanåt ta en del skit från (svenska) resenärer som tycker att Arlanda är dyrt-snobbigt-och-dåligt”. Och visst är det dyrt. Precis som på väldigt många andra flygplatser i världen, så är det ingen rea, utan man vet att ta betalt.
Precis som nöjesparker etc. också vet att ta betalt, eftersom besökarna liksom är inlåsta och inte har så många alternativ.

Vi gillar dock att äta på Arlanda. Spenderbyxorna sitter ju liks redan på plats, nu när man ska ut och resa och allt. Vi är alltid på plats i god tid, eftersom vi reser in från Norrland. Då är det trevligt att i lugn och ro äta och dricka något gott som en nice start på resan.

Här brukar vi äta.

East & West

Klassisk mark. East & West ligger ute i Sky City, vid nedgången till tåget ungefär. Passar oss extra finemang eftersom vi ofta anländer och avreser med tåg.

East & West är en ”alround-asiatisk” restaurang och deras Yakiniku är episk. Shit alltså vad vi har ätit den! Före resa, efter resa, jobbresa, vanlig resa. Inrikes, utrikes. Ja, ni fattar…den funkar.

p1080177

Beijing 8

Nyupptäckt pärla bortanför passkontroll nr 2 vid F-gaterna. Grymma dumplings. Alltså, vi menar grymma. Inför Hong Kong tvekade vi först om vi skulle boka anslutning så att vi anlände till Arlanda 2 timmar eller 4 timmar innan avgång. Men så mindes vi Beijing 8, insåg att vi hade F-gate och tvekade inte mer. 4 timmar!

beijing8

dumplings_2_webb-630x420

Räkmacka

Lättsammare resa inom Europa, typ weekend bör egentligen aldrig påbörjas utan en räkmacka med tillhörande glas vitt vin. Vi vet att det är dyrt. Men ärligt talat, vem bryr sig? Det är ju semester!

Finns på många ställen, tex Taste of Scandinavia och Oak. Sist blev det istället Rai, en trappa upp från incheckningsdiskarna på terminal 5, eftersom vår incheckning inte öppnat än. Ganska bedagat, men ändå någon form av nostalgitripp för oss som var med på den gamla goda tiden då detta var enda restaurangen utanför säkerhetskontrollen och en fika här med utsikt över flygplanen var obligatorisk vid varje hämtning och lämning på Arlanda.

img_2574

img_2576

Bonustips

Joe and the juice har vi provat på Keflaviks flygplats. Nu har vi sett att de även finns på Arlanda. Ingen riktig mat, men riktigt goda fruktjuicer.

Pontus in the air, har vi hört gott om, de står nog på tur att testas nästa gång.

Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

10 Comments

 1. Marina

  Dumplingstället har jag missat, det ska jag testa nästa gång! Tack för tipset. Jag brukar hamna på ”Andersson Food & Akvavit” som ligger längst bort på terminal fem, lite bakom passkontrollen. Där är det alltid väldigt lugnt och skönt, vilket troligen ligger bakom valet.

  • gunilla yourstone

   Andersson har VI missat, får testa vid tillfälle. Beijing 8 har inte funnits så länge.

 2. Min/ vår favorit är Kitchen and Table på Clarion Hotel.
  Fin utsikt från våning 12 ut över start-landningsbanan.
  Bor alltid där när vi ska resa till Thailand.
  Gillar åka kvällen före.
  Vara på plats i god tid!
  Snart dags igen.
  Titti

  • gunilla yourstone

   Ännu en nyhet för oss. Kul att det finns så många bra ställen!
   Ja visst är det är skönt att vara på plats i god tid?

 3. Bra med tips! Vi brukar försöka undvika att äta på flygplatser eftersom det brukar vara så dyrt, men ibland måste man ju!

  • gunilla yourstone

   Ja inte är det blivit direkt, men reser man långt och byter har man ofta inget val.

 4. Indichine!! Bästa maten på hela Arlanda 🙂

 5. Jag har haft lite blandade upplevelser på Arlanda, för det mesta besvikelse. Clarion har jag ätit på flera gånger och alla gånger utom en har det varit bra. Pontus in the air har jag hört gott om men aldrig varit på, det blir nog nästa gång. Däremot Kina-stället, det testade vi innan Zanzibar-resan som avgick från just F-piren bakom passkontrollen. Helt klart win på det!

  • Gunilla Yourstone

   Man blir nästan lite ledsen när man inte får F-gate nuförtiden. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *