För oss icke-stockholmare tillkommer ju en del bök inför resan. Norrlänningens ständiga inrikes-transfers har vi skrivit om redan tidigare, med alla våra bästa tips och trix förstås.

Vi själva har förmånen att för det mesta kunna övernatta hos mina föräldrar i Gävle före och vid behov efter våra resor som utgår från Stockholm. Men om avgången är alltför tidig eller ankomsten alltför sen, kan det bli nödvändigt med ett hotellrum på Arlanda.

Men vilka alternativ finns och vad ska man välja?

Allra smidigast är förstås att bo på ett av hotellen inom själva terminalbyggnaden. Clarion Hotel Arlanda Airport, och Radison Blue Sky Hotel är de två som finns i Skycity. Bor man här slipper man harva med transferbuss och det bästa av allt; vid en tidig morgonavgång kan man först checka i bagaget och sedan återvända till hotellet och äta frukost i lugn och ro innan man går igenom säkerhetskontrollen. Sparar värdefull morgontid.

Själva bokar vi alltid om möjligt Clarion. Snyggt hotell som adderar lite lyxkänsla till avresan. Bra frukost och utomhuspool på taket.

Var ska man bo på Arlanda?
Clarion

Var ska man bo på Arlanda?
Clarion

Var ska man bo på Arlanda?
Clarion

Om dessa hotell är fullbokade, eller om prisklassen känns för dyr, så är det transferbuss-harvandet som gäller. Alla Arlandahotell har gratis transferbuss som avgår en gång i halvtimmen utanför samtliga terminaler.

Prisvärda alternativ brukar vara Connect Hotell Arlanda och Best Western Arlanda Hotellby. Båda helt ok alternativ. Best Western Arlanda Hotellby kan dock kännas råddigt på vintern, eftersom rummen ligger i fristående baracker. De på övervåningarna dessutom med varsin utomhus-metalltrappa som man ska baxa resväskan uppför och nedför. En fin sommarkväll däremot är det trevligt att bo därute.

Det mest kreativa boendet på Arlanda är STF Jumbo Stay, dvs ett vandrarhem beläget i en gammal Boeing 747 jumbojet. Vi har inte bott här ännu, men det måste förstås bli av någon gång. Och då blir det helt klart cockpit-sviten!

Var ska man bo på Arlanda?
Jumbo Stay

Var ska man bo på Arlanda?
Jumbo Stay – cockpit-sviten

Välkommen att gilla 4000mil på Facebook för fler hotelltips.

 

20 Comments

 1. Då kan jag rekommendera Good Morning Arlanda, som ligger 4 km från flygplatsen och från ”andra hållet” jämfört med hotellklustret vid Arlandastad/Märsta. Närmare och prisvärt.

 2. Jag undrar hur utsikten egentligen är från cockpit-sviten. Är det parkeringsplatsen eller flygplatsen man ser? Oavsett ett coolt alternativ. Nästan lite synd att jag aldrig har behovet att sova över på Arlanda. 🙂

  • Gunilla Yourstone

   Vet inte riktigt faktiskt. Får kolla upp det nästa gång jag åker transferbuss runt det där rackarns flygplanet.

 3. Jag bodde i ett av motorrummen på 747:an för ett par veckor sedan. Alltså, det var inget ställe att jaga efter tycker jag. Missade frukosten dessutom eftersom jag försov mig. Skyller det på lång dag innan framför skön säng. 😉

 4. Marina

  Jag har bott på flera av de här alternativen och håller absolut med Ewa, Good Morning Arlanda är ett väldigt bra och trevligt alternativ.

 5. Du glömde Rest and fly på Arlanda. Kommer man sent, ska upp tidigt och bara behöver sömnen så kan det vara ett alternativ. Då slipper man också transferbiten men toa och dusch finns inte på rummet så det är ju lite spartanskt. Har inte bott där på några år så jag vet inte hur det är nu dock. Vi testade Quality hotell Arlanda stad sist, det var helt ok. Clarion känns mest lockande om det inte vore för priset. Då lägger jag hellre boendepengar på lite finare boende på resmålet än på Arlanda.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var någon mer som nämnde det. Funderade på att ta med det, men har inte provat det själv. Jag är lite sjåpig på det där med att inte ha privat badrum. 🙂

 6. Personligen föredrar jag Radison Blue Sky City frmHotel

 7. Personligen föredrar jag Radison Blue Sky City framför Clarion. Just för att Clarion har ganska små rum i jämförelse. Frukosten är snarlik på båda hotellen så där är det jämt upp.

  När det gäller att uppmärksamma statuskunder (är guld hos båda kedjorna) så är Radison snabba med rumsuppgradering medan Clarion oftare kommer ihåg välkomstgåvan på rummet.

  Det bästa hotellet på Arlanda är faktiskt Radisson Blu Arlandia. Mindre rum än Sky City, men lugnare och bättre frukost.

  • Gunilla Yourstone

   Hm, vi gillar inte riktigt Radison överlag. Det är något med attityden.

 8. Skulle varit bra om man kunde sova och resa samtidigt men jag uppfattade det som att Jumbo… står stilla?

  • Gunilla Yourstone

   Jo det är ett hotell i ett gammalt jumbojet. Vill man ligga ner under flighten blir det betydligt dyrare… 🙂

 9. Hade velat kika in i jumbo stay. Ser väldigt slitet ut från utsidan nuförtiden.

 10. Tony Johansson

  Clarion är suveränt hotell, fina rum och massiv frukost. Men framför allt bra och hjälpsam personal.

 11. Gunilla

  Har provat många. Clarion är klart bäst läge men priset försvarar inte att det blir självklara valet. Best West Premium o First Hotell är nog mina favoriter.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *