Jag gäller väl för ett packningsproffs? Så många resor som man varit ute på vid det här laget?

Kan dra ihop en väska med det som behövs halvt i sömnen. Har mina favoritplagg som jag vet alltid funkar. Kör lager på lager. Där de skrymmande lagren är få och får användas om och om igen på resan. För att spara plats. Aldrig mer än 2 par skor. Om vandringskängorna behövs så får man väl flyga i dem, resonerar alltid jag. På tågluffen i somras bara ett par skor. I 3,5 veckor.
Jag slutar alltid på exakt 13 kilo. I en 63 liters resväska. Inga såna stora schabrak till väskor för mig tack!

Men nu, denna gång. Det är som att alla skills bara runnit av mig.

Dels är min destination Kappadokien något av en rysare vädermässigt. Under våra 4 dygn på plats väntas allt mellan 17 grader och sol och minusgrader med snö! Bara där blir det ofrånkomligen avancerat att packa.

Kappadokien

Men sen också en pressresa. Plötsligt granskar man alla de gamla klassiska plaggen med nya ögon. Inte kan det väl duga med den gamla hederliga fleecen nu? Min ständiga följeslagare på resa. De andra har nog snyggare kläder.

Plötsligt duger inte fleecen längre!

Vilka är ens med på resan? Jag vet bara om en person. Daniela med bloggen Discovering the Planet. Som jag lyckligtvis känner sedan tidigare resor. Men sen? Snofsiga pressresvana journalister? Såna där influensers? Ni vet med en 60-kilos väska med snygga outfits. Böljade klänningar och hattar? Man vet inte.

Inte blir det bättre av att jag packar för hela 4 resor i ett. För efter Kappadoken landar jag rakt in i en weekend i Stockholm. Umgänge och restaurangbesök. Inom parantes sagt på ett riktig upmarket-ställe. Vilket väder det blir då har jag inte ens hunnit fundera på?

Sedan jobb på konferensanläggning på Arlanda. Nåt ska man ha på sig då också. Och det är inte fleece, så mycket förstår jag också.

Som om allt detta inte vore nog. Efter Arlanda avrundar jag med 4 dagar hos pappa. Där är dresscoden avslappnad. Helt klart. Men för att komplicera det hela ska vi ut och äta påskmiddag på Axmar brygga.

Axmar brygga

Allt slutade i ett packningsinferno igår. Hela 3 par skor! Och hela 3 jackor! (varav en får Christofer ta med till Stockholm) 2 par handskar. (vad är detta, var ska det sluta?) Fleecen slängdes med ändå i sista stund. Ett okontrollerat antal linnen, strumpor och trosor.

Herregud!

Och så ändå. Jag känner det på mig. Att jag kommer att ha packat helt fel. Och inte ha något att ta på mig.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

9 Comments

 1. Ha ha. Jag har skrutit i ett år nu om hur bra det går att resa med endast handbagage. Igor packade jag för Quito från konferens (klänning och högklackat) till vulkantrekking och även för Amazonas (långa strumpor, vandringsbyxor , regnjacka) I Quito är det ibland 11 grader och ibland 20 grader . I Coca runt 23 men oklart om man kan ha shorts (mygg). Just det så har jag alltid tyckte folk med korta transfertider är orutinerade. Fick i veckan att de ställt om tiden Schiphol-Quito så vi har 1 timma 15 min. Om inte bagaget kommer med bryter jag ihop

  • Gunilla Yourstone

   Flygbranschen verkar fortfarande vara i kaosläge, kan jag rapportera om idag. Så räkna inte med något. 😬

 2. Bra att ha ett basutbud av kläder som alltid fungerar för dig. Måste underlätta att packa då men att få ihop till alla dessa olika destinationer, i en och samma väska, är riktigt bra gjort.
  Vi är, kan man säga bortskämda, då vi har husbilen och i princip kan flytta ut hela garderoben. Om, man skulle vilja, vill säga. Fast vi har ett par vänner som faktiskt gör det, dom lyfter bara ut med galgar, hahaha. Nej det gör vi inte, däremot rullar jag allt och då får jag med så mycket mer. Speciellt bra när det gäller att packa i resväska.
  Trevlig resa

  • Gunilla Yourstone

   Får sitta på väskan för att få igen den denna gång. 😅
   Inte läge för några nyinköp direkt.

 3. Mardrömsresa ur packningssituationen men Kappadokien, dröm ju!

 4. Ann Beutler

  Kom nyss hem fr kryssning i Medelhavet Förutom stora väskan hade jag även kabinväska med 7 par skor i. Denna ggn hade jag en son med som alltid tog min stora väska Tänk vad man tänker
  olika:)

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *