Här kommer våra bästa tips till saker att se och göra i Nice med omgivningar längs Franska Rivieran.

Nice Old Town

Gamla stan i Nice är en trevlig del av staden där man gärna ”går vilse” någon timme. I södra delen, ner mot havet är det massor av turister och tingel-tangel-butiker. I norra delen promenerar man ganska ensam i de smala gränderna.

se och göra i Nice
Att se och göra i Nice: gamla stan

se och göra i Nice
se och göra i Nice

Colline du Chateau

I Nice ska man absolut ta sig upp på kullen Colline du Chateau i östra delen av Nice och kolla in utsikten över dels Nice och  Promenade des Anglais. Samt åt andra håller över Port Lympia. Här upp finns också en imponerande kyrkogård, där man försiktigt kan strosa runt lite och kika på de vackra gravarna.

se och göra i Nice se och göra i Nice se och göra i Nice se och göra i Nice

Tour of Cap Ferrat

2-3 timmar får man räkna med för att gå runt halvön Cap Ferrat. En mycket trevlig vandringsstig leder runt halvön i direkt havsläge. Vårt tips blir att starta i Passable och avsluta med lunch i charmiga Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Läs om vår dagsvandring längs Tour of Cap Ferrat här.

se och göra i Nice

Monaco

Från Nice är det nära till mikrostaten Monaco. Det räcker med en utflykt hit för att ”göra staden”. Besöka Casinot, spana i de dyra bilarna på gatorna och de fläskiga lyxyachterna i hamnen.Menton för lunch

I Menton åt vi det som måste klassas som resans bästa mat. Vi måste ovillkorligen rekommendera en lunch på den underbara restaurangen Le Fanal. Direkt strandläge, trevlig service och som sagt, grym seafood, fick vi här.
Gorges du Verdon

Det går att göra en dagsutflykt till Gorges du Verdon från Nice. Ännu hellre gör man kanske som oss och lägger till minst en övernattning. Det viktigaste är ändå att man åker hit, när man nu är så nära ett av Europas maffigaste naturfenomen.

Läs om vår dag vid Gorges du Verdon här.


Train des Pignes

Train des Pignes är ett tåg som avgår från Nice in i Provance bergiga inre. Genom raviner, över broar, genom tunnlar. Förbi charmiga små stationer. En tur här är mycket trevligt. Antingen åker man hela vägen till Digne-les-Bains eller så hoppar man av drygt halvvägs i Entevoux.

Läs om vår utflykt med Train des Pignes här.

se och göra i Nice

Eze

En medeltida by i Nice närhet, belägen högt över havet. Till Eze kan man vandra, ca en timme tar det från Eze sur Mers tågstation på havsnivå. Eller så åker man buss. Här uppe finns konstnärsbutiker och ett lyxhotell med gourmetrestaurang. Men förvånade nog, måste vi nog ändå säga, ingen klockren utsiktspunkt. Den charmiga byn är ändå värd att besöka. Åtminstone söndagar var det dock klent med bussar tillbaka på seneftermiddagen för den som inte vill vandra hela vägen tillbaka igen.

Antibes

Antibes är en besökssvärd stad 30 min väster om Nice. En gammal stadsmur, ett fort och Picassomuseet hör till sevärdheterna. Samt även den gamla staden och hamnen.


Provances charmiga byar

Franska Rivieran i all ära, men det är i Provence inland man hittar den verklige franska charmen. Byar som Entrevaux, Aiguines, Moustiers-Sainte-Marie, Trigance etc. Så in med er i hyrbilen och ut och upptäck!

Moyenne Corniche

Österut från Nice leder tre vägar på tre olika nivåer över havet mot Monaco, Menton och Italien. Den mellersta vägen, Moyenne Corniche är ett måste för alla som gillar utsikt.

se och göra i Nice

Läs alla våra tips till att se och göra i Nice med omgivningar här.

Missa inga inlägg och tips. Glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

2 Comments

  1. Helene Rehbander

    Det finns en fin utsiktplats i Eze och den ligger högst upp i den botaniska trädgården. Även denna trädgård är förstås fin att besöka. Men ok, det tar inträde…

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *