Fler än vi som tittat på Hotell Romantik på SVT? Ett helt underbart program där 14 män och 14 kvinnor, alla över 65 år, dejtar varandra och letar efter kärleken. Och själv blir man ju sugen på att bo på Hotell Romantik itself.

bo på Hotell Romantik

Inspiration om hur man ska åldras

Framför allt blir man ju imponerad av deltagarna. Att alla är så unga i sinnet. De kör motorcykel och testar paragliding, rodel och höghöjdsbanor och zip-line om vartannat och som om det inte finns någon morgondag. Och dansar sedan hela natten förstås.

Vi, som har närmare till den åldern än vi kanske vill erkänna för oss själva alla gånger (majoriteten av deltagarna är ju precis 65 och därmed bara 14 år äldre än mig och 13 år äldre än Christofer), känner att de allihopa verkligen är SÅ inspirerande.

Precis så där vill man ju vara och känna sig den dag man blir pensionär. Visa magen i korta tröjor och aldrig banga för ett äventyr liksom.

Och så kloka dessutom, jag blir helt rörd av all livsvisdom och generositet som hela tiden flödar i programmet. Eller… när jag väl sett sista avsnittet och fått facit på hur det gått med romantiken och kärleken för dessa 28, så reflekterar jag faktiskt över att det var nog mest de kvinnliga deltagarna som var så där kloka och generösa. När jag tänker efter. Män tycks allt för ofta gå genom livet som relationsmässiga analfabeter. Och vi kvinnor tycks acceptera det och ändå ge dem chans efter chans?

bo på Hotell Romantik

Men helt klart gäller det att hänga i de här åren. Aldrig sluta röra på sig och träna, aldrig sluta våga och utmana sig. Slutar man tex att stå på huvudet nu, så börjar man garanterat aldrig igen.

Längtan till Schweiz

Men nu är ju detta ändå en reseblogg, så inläggets sensmoral måste ju ändå sluta i att, förutom att peppa oss att ”hang in there” ända in i pensionsåldern, så trigger detta program verkligen reslusten till Schweiz.

Okej, nu längtar ju vi redan till Schweiz hett och ivrigt varje dag året om och hela tiden. Men extra, extra alltså när vi ser Hotell Romantik.

bo på Hotell Romantik

Hotellet som de glada singlarna bor på heter egentligen Schatzalp Hotel och ligger i Davos i östra Schweiz.

Hotellet är precis så där härligt 70-tals-bedagat, som det ju ofta är i Schweiz. Men ändå med mycket atmosfär och känsla och med ett formidabelt läge. Vi kommer att tänka på filmen Grand Budapest Hotel när vi ser programmet.

bo på Hotell Romantik

Det vore ju trevligt att svänga förbi här själv någon gång, tänker man entusiastiskt. Men detta är Schweiz, så prislappen visar sig ligga på 3300 kr per natt. För det billigaste rummet utan balkong. 3800 kr för de härliga rummen med balkong, som deltagarna i programmet har.

Hm, nåja, vi får nog nöja oss med de hotell i den absoluta nedre delen av pris-skalan, som alltid när vi besöker Schweiz.

Boka ”Hotell Romantik” här.

bo på Hotell Romantik

Läs också: Var ska man bo på tågluffen i Schweiz? – här bodde vi

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *