Var ska man bo på tågluffen i Schweiz? På en äkta tågluff ska man förstås inte förboka varken boenden, rutt eller tåg. Vi kör en nervös medelålders variant och bokar i alla fall rutt och hotell i förväg.

Vi är nöjda med de hotell vi bokade, både vad gäller standard, läge och service. Här bodde vi på tågluffen i Schweiz.

Var ska man bo på tågluffen i Schweiz

Ambassador, Luzern

Luzern är en grym utgångspunkt i Schweiz. Vacker stad där man med glädje kan tillbringa sin kvällar vid någon av restaurangerna med sjöutsikt. Massor av otroligt trevliga, vackra och behändiga dagsutflykter att tillgå. Det var den ständiga känslan i Luzern, att här skulle man ju ha kunnat bo hela resan. Varför åker vi egentligen vidare? Men eftersom vi som sagt var nervöst medelålders och hade förbokat, så var det förstås inte mycket att välja på, utan bara att packa väskan och ge sig av. Och förresten hade det väl inte blivit mycket till tågluff om vi bott på ett och samma ställe hela resan?

Var ska man bo på tågluffen i Schweiz
Var ska man bo på tågluffen i Schweiz  

Pilatus, Stanserhorn och Titlis var de utflykter som vi ändå hann med under våra två dagar i stan.

Hotel Ambassador i Luzern ligger något kvarter off från sjön, svanarna och allt det där. Och det är väl därför vi har råd att bo här. Många av Luzerns hotell kostar annars bortemot en 2500-3000 kr så här i juli. Ambassador är belägen i en funkisfastighet, har en”Ibis-inredning”, typ och helt okej frukost. Och det viktigaste av allt, de har trevlig serviceminded personal som gärna hjälper oss att skissa upp de perfekta utflyktsdagarna.

Du bokar Hotel Ambassador här.

Var ska man bo på tågluffen i Schweiz

Chalet Rosa B&B i Lauterbrunnen

Samma sak händer igen i Lauterbrunnen. För hur ska vi kunna åka härifrån efter bara 3 nätter och två heldagar? Vi har ju knappt hunnit nosa på allt fantastiskt som finns att göra. Lauterbrunnen är dessutom bland de mest bildsköna av byar i Schweiz (och det vill, oss emellan, inte säga lite det) med sitt alldeles bedårande vattenfall mitt i byn.

De två heldagar vi har på plats ägnar vi åt utflykter till Jungfraujoch och Schilthorn.

Chalet Rosa B&B är ett trevligt litet Bed & Breakfast med gemensamt allrum och frukostmatsal på nedervåningen. Vårt rum har utsikt mot Lauterbrunnens vattenfall. Guesthouset ligger en kort promenad från järnvägsstationen.

Du bokar Chalet Rosa B&B här.

Central Hotel Post i Chur

Till Chur åker man främst av två orsaker. Dels som utgångspunkt för ett besök i Liechtenstein och dels som startpunkt för den smått episka tågsträckan Bernina Express. Vi använder Chur till båda dessa syften och bor praktiskt och centralt, ett par minters promenad från järnvägsstationen på Central Hotel Post.

Du bokar Central Hotel Post här.

Var ska man bo på tågluffen i Schweiz

Läs allt om vår schweiziska tågluff här.

 

2 Comments

  1. Nathalie

    Hej! Vi ska iväg till schweiz i sommar, men undrar hur man i förväg kan boka berninaexpressen och sen gotthard expressen som du skrev om? Vi hade tänkte ta berninaexpressen och sen gotthard expressen till luzern och vara där sedan 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *