Ny dag och nya fantastiska, surrealistiskt vackra upplevelser i Schweiz. Vår andra dag åker vi till Engelberg och berget Titlis.

Engelberg är en sån där söt liten schweizisk by. Tåg går från Luzern, förstås gäller Swiss Travel Pass. Ett rött litet lokaltåg som tuffar förbi vackra sjöar och gröna kullar. Men det är ju förstås inte för den lilla söta byn, eller ens sjöutsikten som man kommer hit.

Det är för berget Titlis, 3238 m.ö.h. man kommer.

Engelberg och Titlis

Engelberg och Titlis

Här på toppen av Titlis finns allt en snölängtade asiat någonsin drömt om. En isgrotta, en hängbro över glaciären, utsiktsplatser och en Snow Fun Park där man kan leka i snön. För att inte tala om en snökanon som virvlar Instagramvänliga snöflingor över alla hugade spekulanter.

Japanerna går snällt på led och gör som de blir tillsagda. Medan en indisk guide sliter sitt hår för att alla utom fem i hans 40 man starka grupp försvunnit spårlöst ut i snön.


Engelberg och Titlis isgrotta

Vi är inte asiater och imponeras inte så lätt av snö, men tycker ändå att Titlis är ett måste. Utsikten från både hängbron och utsiktspunkterna är inget annat än världsklass och formidabel och isgrottan är inte så tokig den heller. Vi har ju dessutom förärats med Afrikavindar denna resa och har strålande sol och riktigt varmt där uppe på toppen. Och hängbron, ja men vad säger man. Sjukt coolt ändå!

Engelberg och Titlis
Engelberg och Titlis

Och dessutom tröttnar vi nog aldrig på att se moderiktiga asiater med selfiesticks posera för familjealbumet. Eller nåja, dess nutida motsvarigheter på sociala medier. Bara att studera vad folk hade på sig, och sjavade runt i snön i, var faktiskt halva nöjet med denna utflykt. Tygskor, Crocs, silverjackor, lamamössor med enorma tofsar, klänning och pumps, högklackade silverstövlar, enorma dunjackor.


Engelberg och Titlis

Att besöka Titlis – våra tips

Tåget till Engelberg går en gång i timmen från Luzern, vanligen från perrong 13. Själva väljer vi 9:10 tåget. Tåget tar ca en timme. Sitt på vänster sida i färdriktningen för bästa vyerna. I Engelberg tar man antingen en gratisbuss till linbanan, eller så promenerar man 10 minuter längs en välskyltad promenadväg. Att gå, går vanligen fortare än att ta bussen.

Först en vanlig linbana och sedan Titlis-kabinbanan med sin schweiziska flagga i botten. Den som roterar 360 grader under färden upp och ner. Med Swiss Travel Pass kostar linbanorna 48 CHF per person.

Engelberg och Titlis

Här uppe på toppen vandrar man runt i snö, så tänk på att ta något rejält på fötterna, typ vandringskängor. En dag som den vi var där, kan man absolut åka upp i bara shorts och t-shirts, samt ta med en långärmad förstärkningströja till isgrottan i väskan. Vid sämre väder får man förstås klä sig därefter.

Paragliders på gångEngelberg och Titlis

Hela upplevelsen som film ser du här:

Läs allt om vår tågluff i Schweiz här.

Missa inga inlägg, glöm inte att gilla 4000mil på Facebook.

 

6 kommentarer

 1. Ja, det är ju något med de där alperna som gör att man… tja, bara vill sätta sig där och titta. Och aldrig åka hem. Eller i alla fall inte på en väldigt lång stund!

 2. Ja, man slutar aldrig att förundras över hur vackert det är i Schweiz. När jag var i omgivningarna berättades att speciellt indier kommer till Engelberg och Titlis på sommaren för att det (ofta?) spelas in delar av Bollywood-filmer här. Så de vill se bergen IRL.

  • Gunilla Yourstone

   Ja det var verkligen många indier på plats!
   Tydligen invaderas Santorini just nu av kineser också pga någon kinesisk film som utspelas där. 🙂

 3. Ann Beutler

  Ett av de vackraste länderna..full i klass med Norge där vi är nu. Vi njuter av vyerna här i Rjukan!

  • Gunilla Yourstone

   Ja Norge är sorgligt försummat av oss. Jag tänker hela tiden att nästa sommar, då kanske det blir Norge. Men så blir det aldrig det. 🙁

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *