Packa en väska har man ju gjort ett par gånger vid det här laget. Oftast på mina resor packar jag ungefär samma kläder. Det som jag vet funkar. När ett reseplagg tar slut köper jag ett nytt av ungefär samma typ så att säga.

Dessa brukar nästan alltid få följa med i packningen.

Trekkingskor

Helt oumbärligt i packningen (eller egentligen oftast på fötterna redan under utfärden) är ett par trekkingskor. Alltså ett par ”funktions-gympaskor” med en bra hiking-sula. Gärna lagom diskreta så där så att de kan bäras tillsammans med alla kläder, till och med klänning.

Sköna, funktionella och gångbara. Har aldrig rest någonstans utan denna typ av sko med i bagaget. Ett par trekkingskor håller i ett gäng år. 4-6 kanske? Sedan köper man nya.

Ourdoor-sandaler

Om resmålet är varmt, kompletteras trekkingskorna med ett par outdoor-sandaler. Det vill säga sandaler som är sköna och funkar att gå längre sträckor i. Som sitter ordentligt på fötterna och som har ordentlig sula.

Mina förra gick sönder 2017 i Albanien. Jag köper alltid Ecco.

Vandringskängor

Om det är en mer seriös vandringsresa tar jag också med mig vandringskängor. När trekkingskorna inte känns tillräckligt att vandra i. Men oftast är det bara de två ovanstående skorna som får hänga med på mina resor.

Outdoor-shorts av längre modell

När jag ska ut på aktiva äventyr på varma platser tar jag med mig ett par shorts i något funktionsmaterial. Jag kör alltid en modell som går till knäna. Just nu har jag snöat in på Norrönas shorts och har två par likadana, fast i olika färger. Innan dem hade jag också två likadana, fast de var från H&M och gick båda sönder precis samtidigt hösten 2019.

Typ de här shortsen

Asien-byxor

Till tropiska resmål tar jag alltid med mig ett par såna långa, tunna byxor. Såna som man ofta köper på plats i Asien, ni vet. Perfekt att täcka benen om det är mygg, om man ska besöka ett tempel etc.

Dessa köpte jag in Uganda 2019

Vandringsbyxor

Alltså mina supersköna vandringsbyxor reser jag nästa alltid i på långflygningar för att de är så obscent sköna. Och sen får de funka som förstärkningsplagg på plats också.

De här godingarna är aldrig fel, har hängt med sen 2011.

Fleece

En tunn fleece är det perfekta förstärkningsplagget. På flyget om det är kallt, och sen genom hela resan om man behöver något över det kortärmade så att säga. Min lila Haglöfs-fleece köpte jag redan 2011 och sen dess har den nog hängt med på typ alla mina resor.

Sommarklänningen

Finns det ett bättre plagg? Jag älskar att ha på mig klänning varma dagar. Inget som sitter åt, utan svalt och skönt. Minst en klänning packar jag alltid ner när jag reser till varma resmål. Exakt modell beror lite på vart resan går och hur jag tänker använda dem.

Ilse Jacobsen är praktiska för att de aldrig skrynklar, hur man än behandlar dem.

Goretex-jacka

Finns det en regnrisk på resmålet slänger jag med en tunn Goretex-jacka också.

Ganska ny jacka från Norröna, köptes 2021, innan hade jag en lila Haglöfs

Sjalen?

Nu senast i Toscana provade jag faktiskt för första gången ett helt nytt plagg, nämligen sjalen. Att ta på över blusar kvällstid som förstärkningsplagg. Funkade rätt bra faktiskt, så det kan hända att det blir igen. Just på de där resorna när man vill vara lite fin, fast ändå misstänker att det kan bli kalla kvällar.

Så här.

Toppar

Sedan packar man ner ett gäng toppar och så är det hela klart. Beroende av aktiviteterna på resan, kan det vara funktionsplagg eller lite ”finare”.

Och svårare än så gör jag det oftast inte för mig att packa.

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

6 Comments

 1. Agneta

  Jättebra guide! Jag reser mycket – bor i Afrika – och har ganska nyligen börjat med exakt samma resekläder. Mycket praktiskt – varför har jag inte gjort det tidigare? Och varför har jag inte standard kläder att packa ner? Food for thought. Tack för bra lista!

  • Gunilla Yourstone

   Ja det är väldigt praktiskt att ha ett färdigt rese-set, så att säga. Man kan packa i sömnen och har alltid (nästan) något som funkar på resan.

 2. Marianne

  Tack för bra tips
  Jag är usel på att packa, så dina tips kommer väl till pass i för nästa resa
  Får se om jag lyckas bättre denna gång …

  • Gunilla Yourstone

   Ja det brukar ju alltid lösa sig på plats annars. Alltid har man nåt att ta på sig. 😊

 3. Tack för härlig guide! Varifrån är din långa blåvita klänning? Jättetjusig!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *