Visst är det något särskilt med de dekadenta miljöerna från sent 1800-tal? Oscar Wilde, Dorian Greys porträtt, Moulin Rouge. Cabaret och glädjehus. Dekadens som lockar på ett filmiskt och högst teoretiskt plan.

Om man vill tillbringa en kväll (eller för all del natt) i denna miljö för en romantiskt flört med tidens anda, är Dorsia Hotel & Restaurang i Göteborg det perfekta valet.

Jag och min syster tillbringade helgen i Göteborg. En försenad 50-års present från min syster till mig. Efter en ännu mer försenad 50-årspresent från mig till min syster i våras, i form av en Vandring på Kullaleden.

Då var det jag som planerade och bjöd. Nu var det hon som planerade och bjöd.

Jag anländer alltså till Göteborg fredag morgon med en väska med ”lite av varje” i och ett glatt humör. Ovetandes om schema och planering. Jag kommer eftersom att berätta mer om våra äventyr och utflykter i Västsverige. (det visade sig bland annat att vi skulle ju till Marstrand också)
Men i dagens inlägg står fredagens middag middag i fokus. Min födelsedagsmiddag om ni så vill.

Min syster har alltså bokat in oss på Dorsia, som ligger i centrala Göteborg, ”ett stenkast” från Trädgårdsföreningen. Hon har varit här och ätit förut och fallit för den übercoola inredningen. Samt den goda maten förstås.

Vi tar en färdig 3-rättersmeny. Inbakad musselsoppa till förrätt, Hälleflundra till varmrätt och chokladkaka till efterrätt. Till det ett gott vitt in. Vi är mycket nöjda med maten som smakade mycket gott och serverades i perfekt mängd.

Vi bor inte på hotellet denna gång, utan i stället på Scandic Crown en bit bort, men när man kikar på inredningen på rummen blir man förstås sugen på att testa detta nästa gång man är i Göteborg.
Om man vill ha ännu mer Moulin Rouge i sitt liv. Du bokar hotellet här.

Läs också: På väg till Göteborg

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

2 Comments

  1. Såna där miljöer älskar jag. Så cool inredning. Ska absolut sätta upp hotellet på min lista. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *