Jag har ju stuckit ut hakan här på bloggen några gånger och påstått att Göteborg är väl inte så speciellt att resa till. Till exempel när jag recenserade Vagabonds trendlistor för 2023 såväl som 2022. Till exempel menat att Stockholm är Sveriges enda riktiga weekendstad.

Men då blev min syster som bor i Västergötland 12 mil från Göteborg, upprörd förstås. Så bara för att prove me wrong (och möjligen för att bjuda tillbaka sedan vår Kullaleds-vandring i början av juni, som jag arrangerade) ska syrran nu bjuda sin obildade norrlänning till syster på en tvättäkta Göteborgsweekend.

I kväll halv åtta hoppar jag alltså in i en fluffig, härlig sovvagnskupé här uppe i Umeå, för att vakna i Göteborg i morgon klockan 8. Alltså detta nattåg är bara för underbart. Såååå smidigt för resor söderöver.

Vad vi ska göra? Ingen aning, det är som sagt syrran som planerar. Jag packar lite streetsmarta outfits som matchar en aperol bara och går med flow:et. Så får vi se vad det blir.

Här i Mölle skär sig outfiten lite mot aperolen. Så får det ju inte se ut!

Kommer åter till Umeå tisdag morgon. Med samma nattåg (fast åt andra hållet då).

Missa inga inlägg. Glöm inte att följa 4000mil på Facebook och på Instagram.

8 Comments

 1. Då ses vi kanske i vimlet!

 2. Då har din syster verkligen passat in en helg som heter duga. I helgen ska det väl vara finalhelg för Göteborgs 400-årsfirande. Hoppas ni får det riktigt fint för Göteborg är faktiskt en riktigt trevlig stad!

  • Gunilla Yourstone

   Ja jag såg det igår först. Det var nog faktiskt mest en slump, vi spikade helgen i Skåne i juni utifrån när vi kunde och då blev det just precis nu. 🙂

 3. Ett besök på Brännö kanske med vandring ut till Galterö?

 4. Då får vi hoppas att du får se och uppleva vår stad på ett riktigt bra sätt. Du vet väl att turister brukar lägga Göteborg som etta i undersökningar på trevligaste staden😁. Brukar dock vara väldigt mycket folk i stan när det firas något. Kanske inte gör stan rättvisa. Åker du till Hisingen så ligger det ju i Bohuslän och där har du ju hittat några pärlor🤩 Bara ut och njut. Ha en go helg!

  • Gunilla Yourstone

   Hemma igen nu från Göteborg/Marstrand. Vi gjorde Göteborg på fredagen, åkte på skärgårdskryssning lördag och åkte sedan ut till Marstrand där vi var till och med måndag. Det var ju ett härligt väder och besöket blev lyckat. 🙂

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *