I veckan som gick har vi varit ute och rest. Inte så långt men till Gävle och Stockholm i alla fall.

I Gävle har vi hälsat på min pappa och jag har jobbat därifrån några dagar. I Stockholm kunde jag delta på ett möte på distans på fredag förmiddag och sedan ta helg lagom till lunch.

Den 1:a april går vi tillbaka till kontoret efter pandemin på mitt jobb, så det gäller att passa på att utnyttja den frihet i form av val av fysisk arbetsplats som pandemin ändå har fört med sig. Även om den förvisso inskränkt väldigt mycket frihet också.

Vi hade en helt underbar helg i Stockholm med sol och vårkänsla i luften. Som vi förstod det var det visst första riktigt vårdagen här.

Vi har promenerat massor, som vi gillar att göra i städer överhuvudtaget. Lyckades på fredagen knipa sista fönsterbordet på Modena museets restaurang med sin fantastiska utsikt.

På lördagen var det sedan dags igen för en liknande bedrift. Vi gick på Djurgården ut mot Waldemarsudde och jag hade för mig att det skulle ligga något utomhusfik där ute. Mycket riktigt, Café Ekudden med bord i perfekt läge mot vattnet. Men fullt förstås. Hm. Vi gick in på Waldemarsudde så länge, kollade in trädgården också.

Gick sedan tillbaka för att hitta något ätbart inåt stan. Men, förstås, precis när vi passerade cafét igen reste sig ett par från ett av de allra bästa borden med frontläge mot vattnet. Jag hade redan span och var reptilsnabbt framme och högg bordet. Och så blev det varsin Västerbottenspaj där till lunch. Sånt brukar konstigt nog alltid hända när jag är på weekend.

Ja men förutom härliga luncher då, vad har vi gjort mer?

Träffat vänner och släktingar, och genomför en del gammalt hederligt turistande. Vi har besökt det nya museet Vrak och några favoriter i repris, som till exempel Waldemarsudde alltså.

Vrak hade en mycket trevlig och spännande introduktionsfilm och även VR-glasögon där man själv kunde prova att dyka på ett vrak.

Ett vernissage på Hornsgatspuckeln blev det också för oss. Och trevliga middagar. Lördagskvällen slutade på Indio Studios, precis som sist i stan, så där verkar vi snart vara stammisar.

Anna Elisa Nilson

Vi ska försöka att sätta ihop några inlägg till veckan utifrån våra upplevelser i Stockholm.

Flaggning utanför Vrak

6 Comments

  1. Marianne

    En så härlig weekend i Stockholm ! Och fina bilder som vanligt

  2. Så mysigt med en Stockholmshelg, och det har ju verkligen varit helt fantastiskt väder här!

  3. Kul att ni besökte Waldemarsudde och Vrak! Båda dessa ställen besökte vi för första gången, alldeles nyligen. Härligt väder också! Det har ju varit det ett tag, även om vi inte sett så jättemycket av det eftersom vi var hemma med covid i två veckor och sedan stängde in oss på en mässa. Men nu kan vi försöka titta ut lite 😉

    • Gunilla Yourstone

      Waldermarsudde gillar jag verkligen och besöker då och då när jag är i Stockholm. Vädret var underbart!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *